' Ledige IT-jobber -
Annonsebilag

Dette løser arbeidsmarkedets største problem

Hvis du er rekrutterer, headhunter eller researcher vet du at det krever mye tid og ressurser å finne de rette kandidatene. Kanskje det er slik fordi du hittil ikke har lett etter dem på de riktige stedene?

80 prosent av de globale jobbsøkerne er definert som passive kandidater. Problemet for rekrutteringsbransjen er at disse er vanskelige å finne.

- Tilgangen på passive jobbsøkere har hittil vært for liten, da det ikke har vært noen felles database for disse – før nå, sier Niklas Lerner, gründer, entreprenør og daglig leder i Instacruit.

- Problemet ligger også i kostnaden og tiden rekrutterere og headhuntere bruker på å finne det passive talentet. Man vil jo gjerne ha de som allerede sitter i jobb, men hvor skal man lete?

Vær der kandidatene er

I følge en rapport på LinkedIn er Mobile Recruiting en av de fem viktigste trendene innen rekruttering og headhunting. I følge den samme rapporten slås det fast at 87 prosent av de spurte ikke har investert og tilrettelagt bedriftens hjemmesider for å tiltrekke seg talenter mobilt. Samtidig vil 6 av 10 talenter bruke mobilen til å se etter nye jobbmuligheter. Så hvorfor ikke være der de befinner seg?

- Ettersom vi legger vårt fokus på kandidaten og gjør det enkelt å registrere seg via mobilen og bli synlig og søkbar, vil det bli enklere for rekrutteren å finne de passive jobbsøkerne. Vi har gjort det så ekstremt enkelt at selv den mest kresne passive jobbøker vil registrere seg. Og du vil finne dem.

Instacruit kommer til å øke trafikken på passive jobbsøkere for deg, sier Lerner.

- Det fine med Instacruit er jo at de som har registrert seg er interessert i å bli kontaktet om nye muligheter, hvilket gjør rekrutteringsjobben enklere. Kandidaten har strukket ut hånden og ønsker å bli kontaktet. Dette er noe helt nytt og unikt: Vi konverterer passive jobbsøkere til aktive.

Gjør rekrutteringsjobben enklere

På Instacruit finner du alle kompetansenivåer – alt fra daglige ledere i børsnoterte selskaper og “nedover” til nyutdannete. 80 prosent av de som har registerert seg er i jobb i dag. Målet er å ha 100.000 passive jobbsøkere i løpet av 2015.

- Instacruit er utviklet av bransjen for bransjen, og er veldig enkelt: Vi har et online dashboard der du kan selektere og segmentere på den kompetansen du er ute etter. Der finner du både den profesjonelle og sosiale profilen. Det gir deg som rekrutterer en kjapp mulighet – det tar deg mindre enn 60 sekunder å finne ut om denne kandidaten er god nok til å bli kontaktet.

Instacruit er lansert i Norge, men appen er tilrettelagt slik at hele verden kan registrere seg. Det betyr at du i prinsippet får et globalt nedslagsfelt og enkelt kan finne aktuelle kandidater i andre land. Dette gjelder spesielt til bransjer der det er mangel på relevant kompetanse, som for eksempel IT og ingeniører.

- Tenk deg hvor mye enklere dette gjør rekrutteringsjobben din, avslutter Niklas.

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen