Stillingen er satt passiv

Se andre aktuelle stillinger eller gå til forsiden.

Konsulent innen dataanalyse og digitalisering til Akershus Energi

Oppdragsgiver: Academic Work

Vi i Academic Work arbeider med bemanning og rekruttering av Young Professionals – studenter og nyutdannede i begynnelsen av sin karriere. Young Professionals er vår nisje, vårt ekspertområde og en målgruppe vi tror sterkt på.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo, pendling til Rånåsfoss
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
Snarest
Gå til søknadsskjema

I denne nyopprettede rollen får du en unik mulighet til å få ansvar for ditt eget fagområde innen dataanalyse, samtidig som du får utvikle din evne til å samarbeide på tvers av en organisasjon i ulike digitaliseringsprosjekter. Hvis du leter etter muligheten til å vokse i en spesialistrolle, får du sjansen her!

Informasjon om stillingen

Gjennom denne stillingen ønsker Akershus Energi å kunne hjelpe hele konsernet, deres ulike forretningsenheter og fagmiljøene (vannkraft, fjernvarme, energihandel og vind) med datanalyse og digitalisering.

Dette er en nyopprettet rolle der du får muligheten til å selv påvirke og sette rammer for utvikling. Målet med rollen er å kunne effektivisere prosesser og jobbe mer proaktivt med vedlikehold, prognoser og kostnadseffektivitet i produksjon, og også unngå manuelle håndteringer og gjennomføre digitalisering av interne prosesser.

Noen prosesser har ferdig data- og analyseverktøy klar til å brukes, andre prosesser må få IT-infrastruktur på plass før datainnsamlingen kan fullføres. Så her er det heller tanker om hvordan systemer skal kobles sammen og hvilke grensesnitt som må brukes. Du vil hele tiden jobbe i grenselandet mellom dataanalyse og digitaliseringsprosjekter. Hos Akershus Energi får du en unik mulighet til å ikke bare analysere hva som må gjøres, men også komme med forslag og gjennomføre løsninger!

Det er flere prosjekter å håndtere, og du som begynner i denne rollen kommer til å vokse inn i den. Målet er at du skal kunne jobbe proaktivt ved å gi innspill basert på din erfaring og ferdigheter til de forskjellige implementeringene som trengs for å skape merverdi til Akershus Energi!

Arbeidsoppgaver

Som Konsulent i dataanalyse og digitalisering i Akershus Energi vil du i begynnelsen av din ansettelse jobbe med å få innsikt og ha god oversikt over virksomhetens data. Du vil utvikle analysemetoder, sette sammen og presentere data i tett samarbeid med fagavdelingene for å oppnå merverdi i beslutninger gjennom gode analyser. Alt med mål å effektivisere måleverdiene og informasjonsflyten mellom de interne fagmiljøene, leverandører og brukere.

Parallelt med dette vil du starte, koordinere og lede digitaliseringsprosjekter, hvor innsamling, behandling, og visualisering av data er en viktig del av resultatet. Du er ansvarlig for å sikre fremdrift ift. avtalte milepæler og følge opp at parallelle leveranser blir ferdigstilt, enten med seg selv som utfører, ved samarbeid av kollegaer og/eller ved hjelp av leverandører. Du deltar i tett faglig samarbeid med to kollegaer i avdeling Digitalisering og IT og er involvert og bidrar til gjennomføring av konsernets digitalisering.

Du vil være leverandørkontakten på analyseverktøy og vil etter hvert bli konsernets fagperson på analyse og digitaliseringsprosjekter.

Vi søker deg som

 • Har en bachelor- eller mastergrad i statistikk, økonomi, matematikk, datavitenskap eller annen relevant utdanning med fokus på dataanalyse
 • Har erfaring med SQL
 • Har interesse for modellering, strukturering og analyse av data
 • Har interesse for område som business intelligens, data engineering, AI og maskinlæring
 • Behersker norsk og engelsk flytende, både skriftlig og muntlig
 • Har førerkort klasse B

Som person er du selvstendig og strukturert, du er vant til å drive arbeidet ditt fremover på egenhånd og kan håndtere flere prosjekter parallelt. I rollen har du flere forskjellige kontaktflater og samarbeid, så du må like å samarbeide med andre for å trives i rollen!

Annen informasjon

 • Start: Snarest, av hensyn til oppsigelsestid.
 • Arbeidsomfang: Heltid, fast ansettelse.
 • Plassering: Daglig arbeidssted vil være Rånåsfoss i Nes kommune (rett ovenfor togstasjonen), men det må påregnes noe reise til deres andre adresser i Lillestrøm, Skien, Halden og Nord-Odal.
 • Kontaktinformasjon: Denne rekrutteringsprosessen utføres av meg, Julia i Academic Work. Hvis du har spørsmål om stillingen, er du hjertelig velkommen til å kontakte meg.
 • Utvelgelsesprosessen vår skjer fortløpende, og annonsen kan bli stengt før rekrutteringsprosessen er avsluttet, dersom vi har satt i gang med screening eller intervjuer.

Informasjon om bedriften

Vi har i mange år vært en ren vannkraft-produsent. I dag er vi et bredt sammensatt energiselskap som satser på alt innen fornybar energi. Ett av våre viktige mål er å bidra til at samfunnet og våre eiere når sine klimamål. Akershus Energi har ca 70 ansatte, fordelt på 7 datterselskaper, hovedkontoret er på Rånåsfoss i Nes kommune (rett ovenfor togstasjonen), men vi har også medarbeidere i Lillestrøm, Skien, Halden og Nord-Odal. Les gjerne mer på vår hemsida.

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen