Vil du være med og sikre morgendagens løsninger for politiet?

Oppdragsgiver: Capus

Capus er et av landets ledende og mest økonomisk solide kompetansemiljøer innen rekruttering. Selskapet består av erfarne rådgivere, en av markedets største Research-avdelinger og et dedikert Bid & Marketing-team. Vi leverer kvalitetssikrede rekrutteringer av ledere og fagspesialister. Vår kundeportefølje representerer et tverrsnitt av norsk næringsliv og offentlige virksomheter.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
11.12.2020
Gå til søknadsskjema

Vil du være med og sikre morgendagens løsninger for politiet?

Har du interesse og erfaring fra sikkerhetstesting? Ønsker du å bidra til en sikrere hverdag for politiet? Hvis ja, bør du lese videre.
 
Vi søker etter en erfaren sikkerhetstester til Politiets IKT-tjenester. Hos oss vil du få jobbe med spennende IKT-prosjekter og kunnskapsrike kollegaer. Du får mulighet til å bygge og utvikle sikkerhetskompetanse i et av landets største IKT-miljøer. Stillingen er plassert i seksjon Test og kvalitetssikring, og du vil ha tett samarbeid med sikkerhetsrådgivere, utviklere, arkitekter, testledere etc. i ulike prosjekter og tverrfaglige team.

Du vil i stor grad ha mulighet til å være med på å forme strategier og prosesser innen området sikkerhetstesting sammen med resten av teamet, og du vil ha en viktig rolle i valg av verktøy og metodikk for testgjennomføring.

Arbeidsoppgaver

 • Planlegge, gjennomføre og rapportere sikkerhetstester av politiets IKT-løsninger
 • Sikkerhetstesting av infrastruktur og applikasjoner (inkludert web og mobil)
 • Holde seg oppdatert på verktøy og metoder for sikkerhetstesting
 • Følge med på IKT-trusselbildet
 • Bistå med sikkerhetstestkompetanse internt i seksjonen og i organisasjonen for øvrig
 • Bistå i videreutvikling av fagområdet

Kvalifikasjoner

 • Utdanning fra høyskole/universitet på minimum bachelornivå, helst innen IKT. Relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning.
 • God generell IKT-kompetanse, gjerne med erfaring fra drift eller systemutvikling (dvs god kunnskap om servere, operativsystemer, nettverk, databaser og kjennskap til kompleks infrastruktur og applikasjonsarkitektur)
 • God teoretisk kunnskap om sikkerhetstesting 
 • Erfaring med sikkerhetstesting av operativsystemer, infrastruktur, APIer, mobil-eller webapplikasjoner (helst alle)
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og gjerne engelsk
 • I tillegg er det en bonus om du: 
  .Har praktisk erfaring med relevante verktøy og rammeverk for sikkerhetstest, eksempelvis port- og sårbarhetsskannere, Burp Suite/OWASP ZAP, Metasploit eller lignende
  .Har kjennskap til metodikk for sikkerhetstesting, eksempelvis OWASP og PTES (penetration testing execution standard)
  .Har erfaring med sårbarhetsanalyse
  .Har erfaring med sikkerhetstesting i skyløsninger 
  .Har sertifiseringer innenfor informasjonssikkerhet og/eller sikkerhetstesting
  .Har erfaring med ett eller flere script- eller programmeringsspråk, eller generell god kodeforståelse
  .Har erfaring med Reverse Engineering
  .Har erfaring med rettighetseskalering på Windows og Linux
  .Har erfaring med undervisning
  .Er en kløpper på CTF
 • Du må ha plettfri vandel og være skikket for tjeneste i politiet. Politiattest (uttømmende og utvidet) må innhentes ved ev. ansettelse, jf. politiloven § 18 og politiregisterloven § 41.
 • Stillingen forutsetter sikkerhetsklarering på nivå HEMMELIG og autorisasjon. Du må kunne sikkerhetsklareres på nivå HEMMELIG og autoriseres før tiltredelse. Les mer her: https://nsm.no/regelverk-og-hjelp/skjemaer/ 

Personlige egenskaper

 • Du er nysgjerrig og kunnskapssøkende og synes det er spennende å teste ut nye metoder, nye verktøy og ny
 • teknologi
 • Du motiveres av å gjøre dypdykk i systemene og lete etter feil
 • Du har evne til å arbeide strukturert, nøyaktig og systematisk
 • Du er omgjengelig, samarbeidsvillig og trives med å jobbe i team
 • Du kommuniserer godt med de rundt deg, uavhengig av om de er utviklere, sluttbrukere eller ledere

Vi tilbyr

 • Et stort spekter av spennende arbeidsoppgaver
 • Faglige utfordringer og gode utviklingsmuligheter
 • Gode arbeidsbetingelser (blant annet sommertid, fleksitid, treningsmuligheter i arbeidstiden to timer per uke)
 • Et aktivt, hyggelig og humørfylt arbeidsmiljø i moderne og trivelige lokaler på Majorstua
 • Stillingen lønnes som 1434 rådgiver/1364 seniorrådgiver i lønnsspennet kr. 600 000 – 840 000 per år, avhengig av kvalifikasjoner

Som ansatt i Politiets IKT-tjenester blir du medlem i Statens pensjonskasse, med blant annet gode forsikringsordninger og mulighet for boliglån (se SPK.no for mer informasjon).

Politiet mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi trenger medarbeidere med ulike kompetanser, bakgrunn, erfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Dersom det er mulig vil vi tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Vi oppfordrer søkere til å krysse av i vår rekrutteringsportal dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i rekrutteringsportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter. Les mer på https://arbeidsgiver.difi.no/positivsaerbehandling     

Opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil søkeren bli varslet om dette. Søknad og CV registreres elektronisk i vårt rekrutteringssystem WebCruiter (via Søk på stilling). Alle vitnemål og attester skal skannes inn og lastes opp samtidig.

Om arbeidsgiveren

Politiets IKT-tjenester (PIT) er politiets leverandør av IKT. Vi er drøyt 500 teknologer som utvikler nye løsninger, forvalter kritiske systemer og bidrar til at politiet kan samhandle digitalt og effektivt med hele samfunnet – hele døgnet. Vi befinner oss rundt i hele Norge, med hovedkontor på Majorstua i Oslo, i tillegg til kontorer på Jaren og i de 12 politidistriktene i landet.

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen