Vil du bidra til et tryggere samfunn? Vi søker testleder!

Oppdragsgiver: Capus

Capus er et av landets ledende og mest økonomisk solide kompetansemiljøer innen rekruttering. Selskapet består av erfarne rådgivere, en av markedets største Research-avdelinger og et dedikert Bid & Marketing-team. Vi leverer kvalitetssikrede rekrutteringer av ledere og fagspesialister. Vår kundeportefølje representerer et tverrsnitt av norsk næringsliv og offentlige virksomheter.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
08.12.2020
Gå til søknadsskjema

Vil du bidra til et tryggere samfunn? Vi søker testleder!

Politiets systemportefølje skal gjennom en omfattende modernisering og digitalisering de kommende år. Vi tar i bruk ny teknologi og beveger oss i retning av DevOps som metode for kontinuerlig leveranse, samtidig som vi kjører tradisjonelle prosjekter. Politiets IKT-tjenester søker etter en dyktig testleder som skal bidra aktivt i dette arbeidet.  Hos oss vil du få jobbe med spennende oppgaver og kunnskapsrike mennesker. For deg kan dette være en unik mulighet til å bygge og videreutvikle testkompetanse i et av landets største IKT-miljøer.  Vi søker primært etter en medarbeider med lang erfaring/seniorrådgiver, men det kan også være aktuelt å vurdere kandidater med mindre erfaring/rådgiver. 

Som testleder vil du ha selvstendige oppgaver innenfor eget fagområde. Organisatorisk vil du være en del av et etablert testfaglig miljø i seksjon Test og kvalitetssikring. Seksjonen består av rundt 30 engasjerte medarbeidere med høy kompetanse innen ulike områder i testfaget. Vi har fokus på å rekruttere, utvikle og beholde de aller beste innen test-fagområdet. Dette gjør vi gjennom spennende oppgaver, fokus på kompetanseutvikling og et sosialt og hyggelig miljø med gode kollegaer som støtter hverandre og gjør hverandre gode. Vi har et aktivt og genuint faglig interessert miljø. Vi legger vekt på å bygge videre på denne faglige interessen og ønsker å rekruttere medarbeidere som er opptatt av å levere et godt håndverk.

Arbeidsoppgaver

 • Være testfaglig rådgiver/testleder i utviklingsteam i forvaltning eller i prosjekt
 • Være ansvarlig for testaktiviteter som normal tilhører en testleder-rolle
 • Kunne teste funksjonelt 
 • Eventuelt gjennomføre automatisert funksjonell testing
 • Rapportere på risiko og kvalitet fra test i forhold til testresultatene
 • Bidra i arbeidet med å definere og videreutvikle testprosesser og teststrategier
 • Bidra til videreutvikling og kontinuerlig forbedring av testmetodikk
 • Testfaglig støtte til organisasjonen
 • Bidra til videreutviklingen av seksjon Test og kvalitetssikring

Kvalifikasjoner

 • Utdanning fra høyskole/universitet på minimum bachelornivå, helst innen IKT. Relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning.
 • Erfaring med testing og testledelse
 • Kunnskap om ulike testmetoder og testverktøy
 • Kunnskap om testdesign og utarbeidelse av tester
 • Kunnskap om smidig utviklings- og testmetodikk
 • I tillegg er det en bonus om du 
  .Har erfaring som utvikler
  .Har kjennskap og eventuell erfaring med automatisert test
  .Har kjennskap til og eventuell erfaring med ikke-funksjonell test
  .Har ISTQB-sertifiseringer
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og gjerne engelsk
 • Du må ha plettfri vandel og være skikket for tjeneste i politiet. Politiattest (uttømmende og utvidet) må innhentes ved ev. ansettelse, jf. politiloven § 18 og politiregisterloven § 41.

Personlige egenskaper

 • Du er nysgjerrig og kunnskapssøkende og synes det er spennende å teste ut nye metoder, nye verktøy og ny teknologi
 • Du motiveres av å bidra til god kvalitet og av kvalitetssikringsarbeid
 • Du har evne til å arbeide strukturert, nøyaktig og systematisk
 • Du er omgjengelig, samarbeidsvillig og trives med å jobbe i team
 • Du kommuniserer godt med de rundt deg, uavhengig av om de er utviklere, sluttbrukere eller ledere

Vi tilbyr

 • Muligheten til å bidra i politiets viktige samfunnsoppdrag
 • Et bredt spekter av spennende arbeidsoppgaver og spennende systemer/domener
 • Faglige utfordringer med store utviklingsmuligheter
 • Opplæring i bruk av aktuelle verktøy og teknologi
 • Gode arbeidsbetingelser (fleksitid, sommertid og mulighet for trening i arbeidstiden) 
 • Et aktivt og hyggelig arbeidsmiljø med lokaler sentralt på Majorstua i Oslo
 • Stillingen lønnes som 1434 rådgiver/1364 seniorrådgiver i lønnsspennet kr. 600 000 – 830 000 per år, avhengig av kvalifikasjoner. 

Som ansatt i Politiets IKT-tjenester blir du medlem i Statens pensjonskasse, med blant annet gode forsikringsordninger og mulighet for boliglån (se SPK.no for mer informasjon).

Politiet mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi trenger medarbeidere med ulike kompetanser, bakgrunn, erfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Dersom det er mulig vil vi tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Vi oppfordrer søkere til å krysse av i vår rekrutteringsportal dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i rekrutteringsportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter. Les mer på https://arbeidsgiver.difi.no/positivsaerbehandling     

Opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil søkeren bli varslet om dette. Søknad og CV registreres elektronisk i vårt rekrutteringssystem WebCruiter (via Søk på stilling). Alle vitnemål og attester skal skannes inn og lastes opp samtidig.

Om arbeidsgiveren

Politiets IKT-tjenester (PIT) er politiets leverandør av IKT. Vi er drøyt 500 teknologer som utvikler nye løsninger, forvalter kritiske systemer og bidrar til at politiet kan samhandle digitalt og effektivt med hele samfunnet – hele døgnet. Vi befinner oss rundt i hele Norge, med hovedkontor på Majorstua i Oslo, i tillegg til kontorer på Jaren og i de 12 politidistriktene i landet.

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen