Unit søker en motivert utvikler!

Oppdragsgiver: Cruit

Cruit spesialiserer seg på å finne IT-konsulenter til midlertidige oppdrag og faste ansettelser. Vi har hovedfokus på Osloregionen, men leverer tjenester til hele landet. Vi startet i 1997. Med grunnlag i vår kompetanse på utvelgelse av personell, og med redelighet og lojalitet som viktige faktorer, satser vi på et verdiskapende samspill med våre kunder og samarbeidspartnere Våre IT-konsulenter arbeider med rådgivning, prosjekttjenester, utvikling, driftstjenester og opplæring. Cruit rekrutterer medarbeidere både til tidsbegrensede oppdrag og til faste stillinger.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Trondheim
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
03.02.2021
Gå til søknadsskjema

Hvem er Unit?

Unit er trolig det mest spennende direktoratet du aldri har hørt om. Men sånn er det ofte når du jobber i en nisje. Folk flest har et forhold til våre produkter, og vår jobb foregår i kulissene. Unit ble opprettet 1. januar 2018, etter en sammenslåing av BIBSYS, Ceres og deler av Uninett. Selv om vi er et ungt direktorat har vi utviklet tjenester for universitetssektoren i over 25 år. Vi står blant annet bak Studentweb, Vitnemålsportalen og Samordna opptak. Vårt samfunnsoppdrag er å være en pådriver for digitalisering av kunnskapssektoren. I Unit liker vi å se stort på det - vi tilrettelegger for de som jobber med kunnskap, og kunnskap er Norges nye olje.

Som et nytt direktorat er vi nå i en spennende fase. Vårt kontor i Teknobyen i Trondheim skal rustes opp med flere nye utviklere og arkitekter, og vi skal videreutvikle både oss selv som organisasjon og tjenestene vi leverer. Hos oss jobber vi med lave terskler og runde albuer, og vi etterstreber alltid en smidig arbeidsform. Vi har totalt 210 ansatte fordelt mellom våre kontorer i Oslo og Trondheim. I vårt arbeidsmiljø er det mange mennesker med svært høy kompetanse og mye kunnskap, og vi koser oss med å sparre om nye idéer og påfunn. Mange hos oss drives også av at vi får holde i våre egne produkter og prosjekter gjennom hele livssyklusen - fra idéfasen og frem til det skal driftes, oppdateres - og eventuelt avvikles. Det gir oss en påvirkningsmulighet som vi synes er ganske unik.

Hos oss blir dette din hverdag:

Stillingen som utvikler er plassert i Seksjon integrasjoner, Avdeling for IT-Utvikling. Avdelingen har totalt ca 60 ansatte, hvorav 40 er lokalisert i Oslo og 20 i Trondheim. Innen kort tid vil kontoret i Trondheim oppleve en betydelig vekst. Miljøet i avdelingen preges av et høyt faglig nivå, og det håper vi du har lyst til å bidra til å videreutvikle. Blant annet har vi fagfora med samlinger om aktuelle temaer. Vår tech-stack er basert på React, Java og skyplattformen AWS, og noen av våre nyere webapplikasjoner er skrevet i Scala og Kotlin.

Som utvikler hos oss vil du i første omgang ha et primærfokus på å videreutvikle tjenesten vi kaller FS-API. Felles Studentsystem (FS) er et studieadministrativt informasjonssystem, og tjenesten FS-API er API-laget som deler disse dataene med omverdenen. FS-API består av REST-webservice-endepunkter programmert i Java og PL/SQL. Her vil det være noe operativt arbeid som innebærer å implementere endepunkter. Hos oss vil du oppleve en bratt læringskurve! Vi har mange flinke folk på teamet og i avdelingen som helhet som vil sørge for at du får god opplæring.

Dette blir noen av dine arbeidsoppgaver;

 • Utvikling, primært av backend-systemer, i samarbeid med teamet
 • Etterlevelse av arbeidsmetodikk som velges av teamet - agil, DevOps og/eller Kanban
 • Deltagelse i teammøter flere ganger i uken
 • Løpende kontakt med teamet, også fra hjemmekontor når det trengs, og potensielt noe parprogrammering
 • Gjennomføring av code review i samarbeid med kollegaer

For å lykkes med det, må du ha:

 • IT-faglig utdannelse på minimum bachelornivå*
 • Erfaring med programmering i Java, enten gjennom studie- eller arbeidsprosjekter som du kan vise til
 • Kjennskap til/erfaring med minst to av følgende punkter fra jobb eller studier;
 • API-utvikling, f.eks. REST
 • Teamledelse
 • Relasjonsdatabaser, SQL, PL/SQL
 • Automatisert testing, f.eks. med JUnit
 • Skytjenester, f.eks. AWS
 • Versjonskontrollsystemer, f.eks. Git
 • System- og/eller applikasjonsarkitektur

 * Kravet om utdannelsesnivå kan i noen tilfeller fravikes, ved lengre lang og relevant arbeidserfaring.

I tillegg får du ekstra stjerne i boka hvis du har:

 • Kjennskap til DevOps eller smidig arbeidsmetodikk
 • Kjennskap til React
 • Kunnskap om API’er
 • IT-sikkerhet i bakhodet
 • Noen programmeringsprosjekter du har gjennomført som du kan vise oss, eksempelvis via Github
 • Erfaring med/kjennskap til Scala eller Kotlin

For denne stillingen ser vi for oss at en dyktig nyutdannet utvikler som er motivert for å lære seg vår teknologi og å få en god karrierestart, kan være et godt tilskudd. Dersom du har jobbet med programmering i noen år, og synes stillingen høres spennende ut, vil vi også veldig gjerne høre fra deg!

Vi tror du vil passe ekstra godt hos oss hvis du:

 • Er strukturert og initiativrik i jobbsammenheng
 • Er ambisiøs, og ønsker en god karrierestart innen IT/teknologi
 • Er faglig engasjert - du brenner for god kode!
 •  Vi vektlegger personlig egnethet for denne stillingen.

Dette får du hos oss:

 • En viktig rolle i utviklingen og videreutviklingen av store, samfunnskritiske IT-prosjekter i norsk offentlig sektor
 • En pangstart på din karriere, hvor du vil oppleve en bratt læringskurve, og på sikt gode karriere- og utviklingsmuligheter for rett person
 • Bidra til vårt samfunnsoppdrag - å drive kunnskaps-Norge fremover
 • Jobbe med ny, moderne teknologi
 • Stor grad av påvirknings- og medvirkningsmuligheter i egen arbeidshverdag
 • Et fantastisk miljø med mye tillit, litt tøysing, høyt kompetansenivå og quiz på kontoret

Dette, selvsagt, i tillegg til…

 • Freshe kontorlokaler i Teknobyen i Trondheim, med nærhet til sykkelstier og kollektivtilbud
 • Garderobe med håndkleservice på kontoret
 • Fantastisk kantine
 • Stillingskode som Overingeniør, med lønn på 500 000,- til 650 000,- NOK per år. For særlig kvalifiserte kandidater kan noe høyere lønnsnivå vurderes - det diskuterer vi når vi kommer så langt.

Sist, men ikke minst:

Hos Unit er vi opptatt av at alle skal være velkomne. Det vil si at dersom du tror denne stillingen passer bra for deg, håper vi at du søker, uavhengig av arbeids- og livserfaring, etnisitet, religion, kjønn, alder, seksuell orientering og funksjonsevne. Mest av alt er vi opptatt av at du har den kompetansen vi trenger, og vi har fokus på å legge til rette og gjøre nødvendige tilpasninger slik at alle skal kunne gjøre en god jobb.

Vil du vite mer?

Hvis du har spørsmål om stillingen, er du velkommen til å ta kontakt med Seksjonsleder Kine Lund Aardal, kine.lund.aardal@unit.no / +47 915 29 086

Samfunnsoppdraget vårt er å være en nytenkende pådriver for digitalisering. Vi skal utnytte ny teknologi for å effektivisere, bedre kvaliteten og sikre tilgang til kunnskap. 

Vi betjener over 220 virksomheter innen forskning, utdanning og formidling, og leverer rundt 45 tjenester og systemer til disse. 

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen