Er du informasjonsarkitekten som skaper trygg og effektiv datadeling for forsknings- og utdanningssektoren?

Oppdragsgiver: Cruit

Cruit spesialiserer seg på å finne IT-konsulenter til midlertidige oppdrag og faste ansettelser. Vi har hovedfokus på Osloregionen, men leverer tjenester til hele landet. Vi startet i 1997. Med grunnlag i vår kompetanse på utvelgelse av personell, og med redelighet og lojalitet som viktige faktorer, satser vi på et verdiskapende samspill med våre kunder og samarbeidspartnere Våre IT-konsulenter arbeider med rådgivning, prosjekttjenester, utvikling, driftstjenester og opplæring. Cruit rekrutterer medarbeidere både til tidsbegrensede oppdrag og til faste stillinger.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Trondheim, Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
17.01.2021
Gå til søknadsskjema

Hvem er Unit?

Unit er trolig det mest spennende direktoratet du aldri har hørt om. Men sånn er det ofte når du jobber i en nisje. Folk flest har et forhold til våre produkter, og vår jobb foregår i kulissene. Unit ble opprettet 1. januar 2018, etter en sammenslåing av BIBSYS, Ceres og deler av Uninett. Selv om vi er et ungt direktorat har vi utviklet tjenester for universitetssektoren i over 25 år. Vi står blant annet bak Studentweb, Vitnemålsportalen og Samordna opptak. Vårt samfunnsoppdrag er å være en pådriver for digitalisering av kunnskapssektoren. I Unit liker vi å se stort på det - vi tilrettelegger for de som jobber med kunnskap, og kunnskap er Norges nye olje.


Som et nytt direktorat er vi nå i en spennende fase. Vårt kontor i Teknobyen i Trondheim skal rustes opp med flere nye utviklere og arkitekter, og vi skal videreutvikle både oss selv som organisasjon og tjenestene vi leverer. Hos oss jobber vi med lave terskler og runde albuer, og vi etterstreber alltid en smidig arbeidsform. Vi har totalt 210 ansatte fordelt mellom våre kontorer i Oslo og Trondheim. I vårt arbeidsmiljø er det mange mennesker med svært høy kompetanse og mye kunnskap, og vi koser oss med å sparre om nye idéer og påfunn. Mange hos oss drives også av at vi får holde i våre egne produkter og prosjekter gjennom hele livssyklusen - fra idéfasen og frem til det skal driftes, oppdateres - og eventuelt avvikles. Det gir oss en påvirkningsmulighet som vi synes er ganske unik.


Hos oss blir dette din hverdag:

Stillingen som seniorutvikler er plassert i Seksjon integrasjoner, Avdeling for IT-Utvikling. Avdelingen har totalt ca 60 ansatte, hvorav 40 er lokalisert i Oslo og 20 i Trondheim. For denne rollen er vi åpne for at du kan være lokalisert enten i Trondheim, eller i Oslo. Innen kort tid vil kontoret i Trondheim oppleve en betydelig vekst. Miljøet i avdelingen preges av et høyt faglig nivå, og det håper vi du har lyst til å bidra til å videreutvikle. Blant annet har vi fagfora med samlinger om aktuelle temaer. Vår tech-stack er basert på React, Java og skyplattformen AWS, og noen av våre nyere webapplikasjoner er skrevet i Scala og Kotlin.


I det daglige vil du kommunisere med alt fra andre arkitekter, til prosjektledere, fagdirektører, avdelingsdirektører, kommunikasjonsavdelingen og aktuelle eksterne interessenter i inn- og utland. Da stillingen som informasjonsarkitekt er nyopprettet er det viktig at du er trygg nok til å forankre din rolle der det er nødvendig, samtidig som du er oppmerksom på egen posisjon som representant for et norsk direktorat. Til en viss grad håper vi at du, som erfaren arkitekt, også kan bistå til å definere din rolle hos oss. For denne stillingen må du regne med litt reisevirksomhet mellom Oslo- og Trondheimskontoret når det igjen lar seg gjøre på en trygg og god måte – noen få ganger i året.


Dette blir noen av dine arbeidsoppgaver:

 • Synliggjøring av informasjonsbehov på tvers av organisasjonen slik at behov sees i sammenheng med etablering av nye løsninger
 • Vurdering og forankring av teknologiske veivalg
 • Bidra til at datadeling, internt og eksternt, foregår på en måte som er trygg, effektiv og forsvarlig
 • Bistå til tilgjengeliggjøring og optimal utnyttelse av data
 • Deltagelse i viktige møter og samlinger som angår fagområdet
 • Sørge for at ledelse og andre interessenter har relevant og tilstrekkelig informasjon for beslutningstagning


For å lykkes med det, må du ha:

 • IT-faglig utdannelse på minimum bachelornivå*
 • Minimum fem års IT-faglig arbeidserfaring som f.eks prosjektleder, utvikler, informasjonsarkitekt eller annen arkitektrolle
 • Erfaring fra en rolle hvor du har jobbet konkret med motivasjon og forankring innen teknologiske endringsprosesser, for eksempel som IT-prosjektleder, fagleder, teamleder eller IT-arkitekt
 • Erfaring fra å jobbe tett med ledelse og/eller toppledelse, samt eksterne interessenter
 • Nylig erfaring fra teknologiske prosjekter som har gitt deg innsikt i moderne teknologi og metode
 • Nok IT-kompetanse til å kunne kommunisere flytende og komfortabelt med alt fra utviklere til toppledere
 • Svært gode norskferdigheter, muntlig og skriftlig

* Kravet om utdannelsesnivå kan i noen tilfeller fravikes, ved svært lang og relevant arbeidserfaring.


I tillegg får du ekstra stjerne i boka hvis du har: 

 • Noe erfaring fra å jobbe i eller med norsk offentlig sektor
 • Erfaring fra å snakke/holde innlegg i større forsamlinger, på norsk og engelsk
 • Gode engelskferdigheter
 • Kjennskap til Java, JS React og/eller skyplattformen AWS
 • God innsikt i IT-sikkerhet


Vi tror du vil passe ekstra godt hos oss hvis du: 

 • Er knallgod til å kommunisere
 • Ikke lar deg stresse av prestisje og roller
 • Motiveres av faglig utvikling
 • Trives i endringsprosesser
 • Raskt tar til deg ny kunnskap
 • Er en god relasjonsbygger


Vi vektlegger personlig egnethet for denne stillingen.


Dette får du hos oss: 

 • En viktig rolle i utviklingen og videreutviklingen av store, samfunnskritiske IT-prosjekter i norsk offentlig sektor
 • Bidra til vårt samfunnsoppdrag - å drive kunnskaps-Norge fremover
 • Jobbe med ny, moderne teknologi
 • Stor grad av påvirknings- og medvirkningsmuligheter i egen arbeidshverdag
 • Et fantastisk miljø med mye tillit, litt tøysing, høyt kompetansenivå og quiz på kontoret


Dette, selvsagt, i tillegg til...

 • Freshe kontorlokaler i Teknobyen i Trondheim, eller på Majorstuen i Oslo - begge deler med nærhet til gode kollektivtilbud
 • I Trondheim har vi garderobe med håndkleservice på kontoret, og fantastisk kantine
 • I Oslo holder vi til like ved Frognerparken og Frognerbadet, og med caféer, restauranter og byliv i umiddelbar nærhet
 • Stillingskode som Senioringeniør, med lønnsnivå mellom 750.000,- og 950.000,- NOK per år. For særlig kvalifiserte kandidater kan noe høyere lønnsnivå vurderes - det diskuterer vi når vi kommer så langt.


Sist, men ikke minst:

Hos Unit er vi opptatt av at alle skal være velkomne. Det vil si at dersom du tror denne stillingen passer bra for deg, håper vi at du søker, uavhengig av arbeids- og livserfaring, etnisitet, religion, kjønn, alder, seksuell orientering og funksjonsevne. Mest av alt er vi opptatt av at du har den kompetansen vi trenger, og vi har fokus på å tilrettelegge og gjøre nødvendige tilpasninger slik at alle skal kunne gjøre en god jobb.


Vil du vite mer?

Hvis du har spørsmål om stillingen, er du velkommen til å ta kontakt med rekrutteringsrådgivere Arve Nøstdahl på tlf 901 71 625/arve@cruit.no eller Henning Orre på tlf 922 67 678/henning@cruit.no.

Samfunnsoppdraget vårt er å være en nytenkende pådriver for digitalisering. Vi skal utnytte ny teknologi for å effektivisere, bedre kvaliteten og sikre tilgang til kunnskap. 


Vi betjener over 220 virksomheter innen forskning, utdanning og formidling, og leverer rundt 45 tjenester og systemer til disse.

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen