Stillingen er satt passiv

Se andre aktuelle stillinger eller gå til forsiden.

Søker erfarne konsulent(er) innen løsninger for identitets- og tilgangsstyring (IAM)

Oppdragsgiver: Cruit

Cruit spesialiserer seg på å finne IT-konsulenter til midlertidige oppdrag og faste ansettelser. Vi har hovedfokus på Osloregionen, men leverer tjenester til hele landet. Vi startet i 1997. Med grunnlag i vår kompetanse på utvelgelse av personell, og med redelighet og lojalitet som viktige faktorer, satser vi på et verdiskapende samspill med våre kunder og samarbeidspartnere Våre IT-konsulenter arbeider med rådgivning, prosjekttjenester, utvikling, driftstjenester og opplæring. Cruit rekrutterer medarbeidere både til tidsbegrensede oppdrag og til faste stillinger.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
28.02.2021
Gå til søknadsskjema

Beskrivelse av oppdraget/bistanden

Prosjektet Sterk autentisering har behov for erfarne konsulent(er) innen løsninger for identitets- og tilgangsstyring (IAM). Helse Nord er i ferd med å innføre Identity Manager (IDM) fra One Identity for selve identitetsforvaltningen. I tillegg skal regionen innføre løsning for å ivareta koordinering av pålogging/autentisering mot klienter, applikasjoner og tjenester internt og eksternt, og for å håndtere federerte identiteter og Single Sign-On. Helse Nord skal også standardisere på et antall ulike løsninger for tofaktorautentisering. 


Tilgangsstyring omfatter flere prosesser. IAM-prosjektet tar seg av den delen av tilgangsstyringen som omhandler hvilke regler som skal gjelde for tilgang for den enkelte rolle. I tillegg trenger vi en løsning for koordinering av pålogging/autentisering mot applikasjoner og tjenester internt og eksternt, og tilrettelegging for Single Sign-On. Vi søker ekstern kompetanse på denne typen løsninger da vi ønsker å tilegne oss dybdekunnskap og operativ erfaring på området. Vi skal også standardisere på et gitt sett flerfaktor autentiseringsløsninger, men disse har vi tilstrekkelig tilgang til kompetanse på internt. Helse Nord IKT har behov for en konsulent eller et konsulentteam på seniorkonsulent- eller spesialistnivå til oppdraget. 


 Konsulentens oppgaver:

 • Kartlegge kundens ønskede funksjonalitet og tekniske behov til en løsning for tilgangsstyring
 • Utarbeide funksjonell kravspesifikasjon for en løsning for tilgangsstyring
 • Rådgivning mht. anskaffelsesstrategi for løsning for tilgangsstyring Informasjonsinnhenting og kommunikasjon med lokale og globale leverandører i IAMmarkedet
 • Rådgivning og analyse i forhold til applikasjoner som ikke lar seg integrere mot ny løsning for tilgangsstyring Bistand ved utvelgelse, test og innføringsløp for to-faktor autentiseringsløsninger
 • Bistand og rådgivning ved:
  • Analyse av brukerbehov
  • Utarbeidelse av arkitekturdokumentasjon for IAM Oppbygging av forvaltningsorganisasjon for IAM
  • Gevinstkartlegging for prosjektet
  • ROS analyse for prosjektet


Kompetanse og erfaring:

 • Dokumentert erfaring med implementering av løsning for identitetshåndtering og tilgangsstyring, helst i virksomheter med et komplekst og distribuert IKT-miljø, inkludert federeringstjenester og SSO, er et krav. 
 • God kjennskap til sentrale begreper innen informasjonssikkerhet (konfidensialitet, integritet, tilgjengelighet, autentisering, identitetshåndtering, risikostyring, rammeverk/ISO 27000 serien/NSMs grunnprinsipper for IKT-sikkerhet).
 • God kjennskap til området autentisering, inkludert autentiseringsløsninger, protokoller, standarder, federerte identiteter
 • Kunnskap om moderne IdP-løsninger og deres rolle og funksjon internt i virksomheten og mot eksterne aktører
 • Kunnskap om moderne autentiseringsprotokoller som SAML og OAuth/OpenID-Connect
 • Kunnskap om moderne multifaktor-løsninger for autentisering
 • Kjennskap til SSO-løsninger
 • Dokumentert erfaring fra implementering av Identity & Access Management løsninger i komplekse organisasjoner. Hands on-erfaring med utrulling av to-faktor-løsninger i store organisasjoner vil være en fordel. 
 • God evne til å kommunisere med prosjektmedarbeidere, ledere og sluttbrukere (på norsk)
 • Gode samarbeidsevner, og evne og vilje til å forstå kundens behov og perspektiv 


Følgende kvalifikasjoner vil være en fordel:

 • Kjennskap til eIDAS-forordningen
 • Kjennskap til Windows10-autentisering og skybaserte autentiseringsløsninger, inkl. Azure AD
 • Kjennskap til legacy-baserte autentiseringsprotokoller og -løsninger
 • Kjennskap til cyber-relaterte trusler og mottiltak
 • Kjennskap til sikkerhetsutfordringer innen sky-teknologi
 • Kjennskap til Norm for informasjonssikkerhet og personvern i helse- og omsorgssektoren


Oppstart: Så snart som mulig og etter nærmere avtale 08.03.2021

Varighet: 30.06.2021

Arbeidssted: Sted for utførelse vil primært være remote, men noe reisevirksomhet må påregnes. Behov for tilstedeværelse ved HN IKTs hovedkontor i Tromsø avtales direkte med prosjektleder.

Reise dekkes av kunden etter avtale.

Omfang: 1-3 konsulenter, i totalt 60-100% stilling

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen