Vi søker nyutdannet Data Engineer-konsulent til SAS Institute!

Oppdragsgiver: Academic Work

Vi i Academic Work arbeider med bemanning og rekruttering av Young Professionals – studenter og nyutdannede i begynnelsen av sin karriere. Young Professionals er vår nisje, vårt ekspertområde og en målgruppe vi tror sterkt på.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
02.03.2021
Gå til søknadsskjema

På vegne av vår samarbeidspartner SAS Institute AS søker vi deg som ønsker en kickstart på karrieren! Er du nyutdannet eller i starten av din karriere og er klar for en bratt læringskurve i en rolle som Data Engineer-konsulent? Da kan dette være din mulighet!

Informasjon om stillingen

Du vet kanskje allerede at SAS er et programmeringsspråk, men visste du at SAS Institute AS tilbyr konsulenttjenester til sine kunder innen analytics, maskinlæring, data management/engineering og kunstig intelligens? De ligger i forkant av mange av bransjens nyeste trender, har flere prosjekter på gang i Norden, og de vil nå ha flere på laget!

I rollen som Data Engineer i SAS vil du inngå i et Data Management team med 9 dyktige kollegaer, som har lang erfaring og som vil hjelpe deg med å lykkes i din nye rolle. SAS samarbeider med de største bedriftene innen blant annet forsikring-, bank og finansbransjen, og dette er den type kunder du vil jobbe hos. Du vil få muligheten til å jobbe sammen med en seniorkollega i kundeprosjekter, vil få innsikt i SAS sine Data Management verktøy og vil lære hvordan SAS Institutes løsninger bidrar til å utvinne verdi og innsikt fra ulike former for data og hvordan skybaserte løsninger skaper verdi for en rekke kunder. Med andre ord er du garantert en bratt læringskurve.

Det forventes ikke at du kan utføre alle arbeidsoppgavene selvstendig fra start, men at du er nysgjerrig på å lære det i løpet av ditt første år. Gjennom SAS sitt oppstarts program vil du få relevant opplæring i både SAS-software, teknologi og konsulentrollen, og du vil også få tildelt en «Office-buddy». Etter en opplæringsperiode vil du etter hvert få delta aktivt i leveranseprosjekter med høy grad av kompleksitet. Arbeidet som Data Engineer i SAS Institute vil gi deg innsikt i nye og innovative løsninger og er en unik inngangsbillett til konsulentrollen. Mia jobbet som konsulent hos SAS Institute, gjennom Academic Work, og her kan du lese om hvordan hun landet drømmejobben.

Arbeidsoppgaver

 • Deltagelse i prosjekter med implementering av SAS løsninger innenfor områder som Risk, Fraud, Health Care, Customer Intelligence, Industri-løsninger, Artificial Intelligence og Machine Learning
 • Oppbygging, eller videreutvikling av datavarehus, data marts og analytical base tables (ABT) med SAS teknologi, som f.eks. SAS Data Integration Studio, SAS Enterprise Guide, SAS Studio og SAS Data Preparation / Data Flows / Data Catalog på SAS Viya
 • Integrasjon og utvikling av dataflyt fra ulike kildesystemer, både relasjonsdatabaser som DB2, Ms SQL, PostgreSQL og cloud databaser som S3, Redshift, Snowflake og BigQuery
 • Analysere og behandle data i sanntid
 • Bruk av moderne metodologier og rammeverk som f.eks: CI/CD, DevOps, DataOps, GIT og Cloud Architecture.

Vi søker deg som

 • Har, eller er i ferd med å fullføre, en høyere relevant utdannelse innenfor IT, Økonomi, Ingeniør eller tilsvarende høyere utdannelse
 • Har erfaring med programmering, SQL og kjennskap til databaseteknologier
 • Har gode norsk- og engelskkunnskaper, både muntlig og skriftlig
 • Har interesse for databehandling
 • Har interesse for moderne Cloud-lagring (S3, HDFS og Snowflake)
 • Er nysgjerrig på data management prosesser som datavarehusarkitektur, datastrukturer og datafangst

Det er en fordel om du har erfaring med programmeringsspråket SAS, Phyton eller praktisk erfaring med data analyse.

Som person er du:

 • Serviceorientert - du er en lagspiller som alltid sørger for å ha et profesjonelt holdning til både kolleger og kunder
 • Løsningsorientert - du brenner for fagområdet og liker å ha oppgaver som krever at du hele tiden løser problemer
 • Ansvarsfull - du kan etterhvert arbeide selvstendig og ta ansvar inn i kundesettinger.

Søknadsinformasjon:

 • Søknadsfrist: 03.02.2021.
 • Start: Etter avtale.
 • Arbeidsomfang: Fulltid, 6 måneder med gode muligheter for fast ansettelse i SAS Institute.
 • Plassering: Parkveien 55, 0256 Oslo.
 • Kontaktinformasjon: Denne rekrutteringsprosessen er utført av meg, Julia i Academic Work. Hvis du har spørsmål om stillingen, er du velkommen til å kontakte meg her!
 • Vi anbefaler å søke så fort som mulig da søknader blir behandlet fortløpende og stillingsannonsen vil bli tatt ned ved funn av rett kandidat.

Informasjon om bedriften

SAS Institute jobber i Norden og du vil blir del av den nordiske konsulentavdelingen, og jobber ut ifra et norsk data management team. De jobber sammen på tvers av de nordiske landene og sikrer på den måten et godt og bredt nettverk av både nordiske og internasjonale kollegaer. Bli bedre kjent med SAS gjennom videoen nedenfor!

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen