Stillingen er satt passiv

Se andre aktuelle stillinger eller gå til forsiden.

Leveranseområdeleder Identitet

Oppdragsgiver: Capus

Capus er et av landets ledende og mest økonomisk solide kompetansemiljøer innen rekruttering. Selskapet består av erfarne rådgivere, en av markedets største Research-avdelinger og et dedikert Bid & Marketing-team. Vi leverer kvalitetssikrede rekrutteringer av ledere og fagspesialister. Vår kundeportefølje representerer et tverrsnitt av norsk næringsliv og offentlige virksomheter.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
10.10.2021
Gå til søknadsskjema

Evner du å realisere våre målsettinger? Vi ser etter deg som går i front med entusiasme, pågangsmot og som er opptatt av kontinuerlig utvikling. Du vil være en av de fremste til å se og forstå politiets behov, og hvordan teknologi kan brukes til å styrke utførelsen av politiets samfunnsoppdrag. Det krever deg som ser opp, frem og til siden; som er modig, visjonær, drivende og løsningsorientert.
 

Du vil ha muligheten til å påvirke verdiskapningen på et område over tid. Utviklingen gjøres gjennom team, med kapasitet og kompetanse fra våre ulike avdelinger. Ansvaret for forretningsorienteringen i våre løsninger vil være blant dine aller viktigste oppgaver. Her er samhandling på tvers helt avgjørende. For å lykkes må du kontinuerlig holde oversikt over nye initiativer og prioriteringer. Evner du å organisere team slik at de møter de behov og krav som stilles til de ulike initiativene? Kontinuerlig dialog med de ulike personal og kompetanselederne vil også være blant dine viktigste prioriteringer. Stillingen rapporterer direkte til politiets IT-direktør.

ID-kriminalitet er et samfunnsproblem, og derfor er identitet essensielt i politiet. En persons identitet er en rød tråd på tvers av virksomhetsområder, arbeidsprosesser og teknologi. Det å sikkert kunne identifisere en person er viktige prinsipper i både rettssikkerhet og personvern. Dersom politiet feiler på dette, kan det få fatale konsekvenser. For å med sikkerhet kunne identifisere personer, er det avgjørende med bruk av biometri og teknologi i skjønn forening. Området understøtter viktige arbeidsoppgaver som grensekontroll, signalering, utlendingsforvaltning og internasjonale forpliktelser. 

Arbeidsoppgaver

 • Sette tydelig mål og retning for leveranseområdet og motivere for resultater
 • Tilrettelegge for effektiv utvikling gjennom tverrfaglige og autonome team
 • Se helhetlig på leveranser og initiativ i tett dialog med forretningssiden (politifag), og sammen sikre hensiktsmessig finansiering og forankring
 • Jobbe i team med øvrige leveranseledere der dere sammen bærer ansvar for helheten og nødvendige prioriteringer
 • Følge opp, støtte og sikre at teamene gjennomfører hensiktsmessige målinger
 • Budsjettansvar for leveranseområdet
 • Prioritere, styre og følge opp leveranser, herunder balansere brukerverdi mot handlingsrom
 • Være en aktiv pådriver for digitalisering av politiet
 • Ta initiativ til bemanningsavklaring med avdelingene, og tilrettelegge for kompetanseutvikling og deling på tvers av organisasjonen
 • Lede med sikkerhet i fokus og bygge en solid sikkerhetskultur


Kvalifikasjoner

 • Høyere relevant utdanning. Relevant erfaring kompensere for manglende formell utdanning.
 • Erfaring som leder fra relevant virksomhet og på relevant strategisk nivå
 • Erfaring fra ledelse innen produktutvikling er en fordel
 • Meget god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk
 • Du må ha plettfri vandel og være skikket for tjeneste i politiet. Politiattest (uttømmende og utvidet) må innhentes ved ev. ansettelse, jf. politiloven § 18 og politiregisterloven § 41.
 • Stillingen forutsetter sikkerhetsklarering på nivå HEMMELIG og autorisasjon. Du må kunne sikkerhetsklareres på nivå HEMMELIG og autoriseres før tiltredelse. Les mer
 • her: https://nsm.no/fagomrader/personellsikkerhet/sikkerhetsklarering/slik-blir-du-sikkerhetsklarert/   


Personlige egenskaper

 • Evner å sette retning, utarbeide mål og prioritere løpende
 • Være visjonær, tydelig og strukturert
 • Utpreget gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
 • Evne til å skape gode relasjoner på tvers av større organisasjoner
 • Motiverende og engasjere kunnskapsmedarbeidere på høyt nivå
 • Selvstendig og beslutningsdyktig
 • Stor arbeidskapasitet og god gjennomføringsevne


Vi søker deg som er

 • Samfunnsengasjert og kvalitetsbevisst med evne til å se flere perspektiv
 • Faglig nysgjerrig og opptatt av læring, kontinuerlig forbedring og kompetansedeling
 • Initiativrik og opptatt av å skape verdi for bruker og samfunn i samarbeid med andre
 • Opptatt av å bygge en åpen og tillitsbasert kultur der vi gir og mottar feedback som en naturlig del av arbeidsdagen


Vi tilbyr

Hos oss blir du del av et hyggelig og uformelt arbeidsmiljø med åpne, faglige diskusjoner og utforsking av gode og nye løsninger. Vi jobber tett med brukerne våre, og har fokus på den verdien løsningene våre skaper for publikum og våre brukere.

 • Muligheten til å bidra i politiets viktige samfunnsoppdrag
 • Faglige utfordringer med store utviklingsmuligheter
 • Spennende og fremtidsrettet teknologi 
 • Et aktivt og hyggelig arbeidsmiljø, og fleksibilitet mht. arbeidssted
 • Gode arbeidsbetingelser med blant annet mulighet for trening i arbeidstiden 
 • Stillingen avlønnes som 1538 fagdirektør i lønnsspenn kr. 1 100 000 – 1 300 000, avhengig av kvalifikasjoner. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. 


Som ansatt i Politiets IKT-tjenester blir du medlem i Statens pensjonskasse, med blant annet gode forsikringsordninger og mulighet for boliglån (se SPK.no for mer informasjon).

Politiet mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi trenger medarbeidere med ulike kompetanser, bakgrunn, erfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Dersom det er mulig vil vi tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Vi oppfordrer søkere til å krysse av i vår rekrutteringsportal dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i rekrutteringsportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter. Les mer på https://arbeidsgiver.difi.no/positivsaerbehandling 

Opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil søkeren bli varslet om dette. Søknad og CV registreres elektronisk i vårt rekrutteringssystem WebCruiter (via Søk på stilling). Alle vitnemål og attester skal skannes inn og lastes opp samtidig.

Politiets IKT-tjenester (PIT) er politiets egen IT-leverandør. Vi er rundt 600 teknologer, og har hovedkontor på Majorstua i Oslo. I tillegg har vi medarbeidere i de 12 politidistriktene samt sambandsavdeling på Jaren. Våre verdier er å være fremoverlent med brukerfokus gjennom samarbeid, og alt vi gjør skal bidra til at politiet får løst det viktige samfunnsoppdraget.

Om arbeidsgiveren

Hver gang politiet er pa° oppdrag, står teknologi sentralt. Politiet jobber for trygghet i hjemmet, i nærmiljøet, i trafikken og pa° nett. Etaten har ogsa° viktige oppdrag knyttet til rikets sikkerhet. I dette arbeidet ma° IT-systemene fungere 365 dager i a°ret, for verken politiet eller de kriminelle tar fri.

“Politiets IKT-tjenester (PIT) er en pa°driver for digitalisering i politiet. Vi er teknologer med et oppdrag, og vet at effektivt politiarbeid ikke kan gjøres uten fremtidsrettet teknologi. Na° øker vi trykket pa° digitaliseringen, som vil bety store endringer i organisasjon, arbeidsform, teknologi, virksomhetsstyring og kultur. Vi skal bevege oss fra store prosjekter til kontinuerlig produktutvikling i tverrfaglige team. Derfor har vi utviklet et nytt organisasjonsdesign for PIT for å være bedre rustet for transformasjonen vi har påstartet. Vi har behov for flere nye ledere som sammen kan sette fart på vårt digitaliseringsarbeid slik at vi kan møte fremtidens brukerforventninger og kriminalitetsutfordringer.”
Catherine Janson, IT-direktør

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen