Lagringsoptimalisering

Oppdragsgiver: Cruit

Cruit spesialiserer seg på å finne IT-konsulenter til midlertidige oppdrag og faste ansettelser. Vi har hovedfokus på Osloregionen, men leverer tjenester til hele landet. Vi startet i 1997. Med grunnlag i vår kompetanse på utvelgelse av personell, og med redelighet og lojalitet som viktige faktorer, satser vi på et verdiskapende samspill med våre kunder og samarbeidspartnere Våre IT-konsulenter arbeider med rådgivning, prosjekttjenester, utvikling, driftstjenester og opplæring. Cruit rekrutterer medarbeidere både til tidsbegrensede oppdrag og til faste stillinger.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
27.10.2021
Gå til søknadsskjema

Om teamet

Leser du NRK.no på mobilen? Binger du Rådebank på NRKTV? Eller hører du på NRKs mange podcaster? Visste du at i tillegg til å lage innholdet, utvikler vi også plattformene det blir levert på? Vi har et stort teknologimiljø i NRK som har ansvar for å utvikle og drifte de digitale plattformene du kjenner som NRK.no, NRK TV, NRK Radio, NRK Super og Yr. Dette er tjenester som brukes av Norges befolkning hver eneste dag og som gjør jobben hos oss spennende. NRK har et tydelig allmennkringkasteroppdrag, og vi er derfor opptatt av å oppfylle demokratiske, sosiale og kulturelle behov i samfunnet.

 

Nå ser vi etter en prosessleder som vil være med på å gjøre NRKs tjenesteutvikling enklere. Seksjon for Plattformtjenester består av cirka 40 svært dyktige medarbeidere fordelt på fem team. Kandidaten vil bli en del av Team Lagringstjenester som har ansvar for all lagring i NRK, datasentere og servermiljøer. Lagringsteknologiene er mange, og dekker behovene til både lyd- og videoproduksjon, samt systemutvikling.

 

DevOps er en gjennomgående metodikk for hele Plattform, og vi har stor tro på tett samarbeid innad i teamet og med andre team. Læring og deling er en forutsetning for å lykkes, i kombinasjon med å gi folk frihet under ansvar. Vår aller største styrke er våre engasjerte, nysgjerrige og teknisk dyktige medarbeidere, og vår tro på og vilje til å teste ut ny teknologi. Er dette egenskaper du også setter høyt, tror vi du kommer til å trives hos oss. 


Kvalifikasjoner og egenskaper

Vi søker en erfaren og fremoverlent prosessleder med et solid teknisk fundament. Vedkommende er selvdrevet og kan bidra til å forme og forbedre arbeidsprosesser i hele NRK. Konsulenten må være en lagspiller som er god til å forankre valg med resten av teamet, kommunisere og formidle utad, kunne arbeide smidig og ha gode erfaringer med å jobbe med både tech- og team lead. Det anses som en fordel om konsulenten har jobbet med lignende oppgaver tidligere.


Arbeidsoppgaver

 Målet for prosesslederen er å gjøre NRKs sluttbrukere mer bevisste på deres bruk av lagring, og gjøre de i stand til å foreta gode lagringsvalg i hverdagen. Valg som er kostnadseffektive, bærekraftige og tilpasset deres bruk.


Dette innebærer sannsynligvis følgende arbeidsoppgaver

  • Sammen med teamet kartlegge databruken til ulike miljøer i NRK, som bruker interne lagringssystemer
  • Forklare hvordan lagringen til NRK fungerer til aktuelle miljøer i NRK, kostnaden av den og hvordan prosessen for eierskap og rydding fungerer, med hensikt å gjøre disse miljøene i stand til å håndtere rydding av data på egenhånd
  • Lage opplæringsopplegg i relevante verktøy (DataIQ og Grafana) for NRKs sluttbrukere, slik at de selv kan følge med på og prioritere innenfor egne lagringsområder
  • Sammen med andre, gjennomføre opplæring med sluttbrukere i hele NRK
  • Identifisere og operasjonalisere forbedringstiltak i hvordan teamet jobber med forvaltning av lagringen
  • Lage relevante dashboard/oversikter i som illustrerer databruk ovenfor sluttbrukere og beslutningstakere


Oppstart: Uke 46, 2021

Varighet: 01.06.2022, med mulig forlengelse

Arbeidssted: Oslo

Omfang: 100%

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen