
'
Oppdragsgiver: Academic Work
Vi i Academic Work arbeider med bemanning og rekruttering av Young Professionals – studenter og nyutdannede i begynnelsen av sin karriere. Young Professionals er vår nisje, vårt ekspertområde og en målgruppe vi tror sterkt på.
Er du nyutdannet eller i starten av din karriere og drømmer om å jobbe som teknisk konsulent? Er du interessert i hvordan programvare settes opp, konfigureres, driftes og vedlikeholdes? Da kan dette være en god neste steg i karrieren for deg!
SAS Institute AS er verdensledende innen programvare for Analytics, Big Data, maskinlæring og kunstig intelligens, og ligger i forkant av mange av bransjens nyeste trender. SAS hjelper markedsledende organisasjoner til å omdanne data til informasjon de kan bruke for å ta beslutninger, innovere og drive transformasjon i virksomheten.
SAS opplever stor etterspørsel etter tjenester og konsulentytelser innen SAS sin egen programvare. Vi er på jakt etter deg som har en god teknisk forståelse og som vil jobbe som teknisk konsulent for en av deres kunder innen telekom. Det spiller ingen rolle om du er nyutdannet eller du har litt erfaring: det viktigste er at du brenner for faget! Du er interessert i hvordan programvare settes opp og konfigureres, hvordan den driftes og vedlikeholdes slik at sluttbrukerne kan få en best mulig bruk og opplevelse av systemene.
Du vil sammen med en SAS-kollega inngå i kundens DevOps-team. Dere er del av en avdeling med dyktige tekniske arkitekter, som har god erfaring og som vil hjelpe deg til å lykkes i rollen. Som en naturlig del av DevOps vil du kunne jobbe i hele spennet fra systemadministrasjon og vedlikehold til applikasjonsutvikling og deployment. Dere jobbe etter agile prinsipper og du vil jobbe sammen med SAS kollegaer, kunden og deres leverandører for å videreutvikle deres analyseplattform og tilhørende datakilder/datavarehus for å sikre at disse fungerer optimalt.
Analyseplattformen er koblet opp mot en rekke ulike datakilder som for eksempel ustrukturerte data, strukturerte data i et datavarehus, streaming data eller lignende. Plattformen inneholder ulik programvare for å bearbeide og analysere disse dataene slik at selskapet kan få bedre innsikt og ta bedre beslutninger. Så her får du mulighet til å jobbe teknisk med en av de mest spennende analysemiljøene i Norge! Gjennom SAS Institutes AS sitt oppstarts program vil du de første ukene få relevant kursing i både SAS-software og konsulentrollen gjennom on-the-job training. Opplæring vil stå sentralt, og du vil også få en egen mentor som vil følge deg hele veien ut i prosjektet.
SAS er ledende innen analyse. Siden 1976, har SAS gitt kunder verden rundt THE POWER TO KNOW®. Gjennom innovative analyser, business intelligence og data management software, SAS’ har ca. 14.000 ansatte verden over (ca. 75 ansatte i Norge) hjulpet kunder til å ta bedre beslutninger, raskere.
Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.
Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.
Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.
Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.
Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.
Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.
Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.
Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.
Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.