
'
Oppdragsgiver: Capus
Capus er et av landets ledende og mest økonomisk solide kompetansemiljøer innen rekruttering. Selskapet består av erfarne rådgivere, en av markedets største Research-avdelinger og et dedikert Bid & Marketing-team. Vi leverer kvalitetssikrede rekrutteringer av ledere og fagspesialister. Vår kundeportefølje representerer et tverrsnitt av norsk næringsliv og offentlige virksomheter.
Vi har ledig en fast stilling som leder for dataforvaltning (data governance) i Vegdirektoratet i Statens vegvesen.
Som leder for data governance i Statens vegvesen vil du få en sentral rolle i en virksomhet med et viktig samfunnsoppdrag. Du vil være en nøkkelperson i arbeidet med å legge til rette for virksomhetens utnyttelse av data innen områder som fremtidens digitale vei og digitale tjenester til våre kunder, samt å sikre at vi har rett data i hele verdikjeden for veiene våre.
Til denne nyopprettede rollen ser vi etter deg som vil lede arbeidet med å definere hva og hvordan vi skal levere verdi opp mot virksomhetens mål. Statens vegvesen er en stor organisasjon, og vi skal møte mange krav fra myndigheter og andre aktører som gjelder bruk og deling av data. Dette stiller tydelige krav til våre ledere og du må derfor trives med å jobbe med komplekse problemstillinger over tid for å lykkes. Vi søker en faglig entusiast, med stor gjennomføringsevne, og som har lyst til å bygge opp SVV sin evne til å utnytte data slik at den gir verdi.
Du vil rapportere direkte til direktør for Data, innsikt og analyse, og inngå i hans ledergruppe. Det er forventet at du vil delta aktivt i ledelsen og utviklingen av hele avdelingen i arbeidet med å gjøre Statens vegvesen mer datadrevet. Stillingen innebærer utstrakt kontakt og samarbeid med andre enheter og samarbeidspartnere.
Ansvarsområder:
Den rette kandidaten vil få anledning til å forme rollen sammen med oss. Rollen vil lede arbeidet med og realisering av målene for data governance for hele etaten. Det et vil senere også vurderes om økonomi- og personalansvar skal legges til stillingen.
Kvalifikasjonskrav
Det er ønskelig med
Personlige egenskaper
Alle ledere i Statens vegvesen må ta ansvar for å utvikle sine medarbeidere og seg selv, og være bevisst på at de er rollemodeller og kulturskapere.
Vi kan tilby
Lønn avtales nærmere i samsvar med vår lønnspolitikk.
For mer informasjon om stillingen, ta kontakt med direktør Arild Nebb Ervik på tlf. 92 68 62 97 eller ekstern konsulent Peder Lund i Capus AS på tlf. 97 73 50 88.
Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.
Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om din søknad kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak fra offentlig søkerliste. Du vil bli varslet om det.
Søk stillingen på www.vegvesen.no/jobb innen 7.2.2022.
Statens vegvesen står ovenfor store endringer innen mobilitet og transport i nær fremtid, og vi har høye ambisjoner innen områder som; strategisk fremkommelighet, bærekraft og trafikksikkerhet.
For å bidra til å realisere de strategiske ambisjonene har Statens vegvesen etablert en egen avdeling for Data, Innsikt og Analyse. Vi har store datamengder tilgjengelig fra hele vegtransportsystemet inkludert kjøretøy og trafikanter – som vi ønsker å omsette til fakta og innsikt, til å effektivisere prosesser og arbeidsoppgaver, samt til å utvikle brukervennlige og verdiskapende tjenester for brukerne våre.
Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.
Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.
Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.
Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.
Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.
Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.
Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.
Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.
Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.