Utdannet ingeniør og vil inngå i unikt Trainee-program hos AWA?

Oppdragsgiver: Academic Work

Vi i Academic Work arbeider med bemanning og rekruttering av Young Professionals – studenter og nyutdannede i begynnelsen av sin karriere. Young Professionals er vår nisje, vårt ekspertområde og en målgruppe vi tror sterkt på.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
Snarest
Gå til søknadsskjema

Har du en brennende interesse for teknologi og innovasjoner? Ønsker du å bruke din kompetanse til å hjelpe selskaper i teknologiens framkant? Da har du kommet til riktig sted!

Informasjon om stillingen

Hos AWA kaller de seg nerder og er stolte av det. De elsker Intellectual Property (IP) og alle detaljer innen området. Her ser de ingen begrensninger i nye innovative ideer, men brenner for å hjelpe kundene sine i teknologiens framkant. Dette trainee-programmet er det eneste i sitt slag i Europa (kanskje i hele verden), og nå har du sjansen til å bli en del av AWA! Her kan du bli en fremtidig IP-ekspert: Nerder, velkommen!

I september lanserer AWA for 25. gang sitt anerkjente trainee-program, og dette er første gang det gjennomføres i Norge. Med din ingeniørbakgrunn tilbys du en unik mulighet i et spennende område i grenselandet mellom teknologi, næringsliv og juss.

Hos AWA får du en variert hverdag hvor du skal jobbe i teknologifronten med innovasjoner og oppfinnelser fra en immaterialrettslig perspektiv. Trainee-programmet gir deg muligheter for både personlig og faglig utvikling hvor du får opplæring og utdanning i alt fra juss til språk og hvordan du skriver patentsøknad, men også i bedriftsrådgivning og konsulentrollen.

Du blir tilbudt

 • Et unikt og internasjonalt traineeprogram med mål om å bli patentrådgiver
 • Fast stilling hos AWA der de første syv månedene inngår i Trainee-programmet
 • En god karriereutvikling med mål om etter hvert å bli European Patent Attorney (EPA)
 • Jobb i et selskap som investerer i sine ansatte og nylig, for tredje gang, mottok sertifisering for Great Place to Work ®


Les om trainee-programmet her!

Arbeidsoppgaver

Informasjon om Trainee-programmet:

 • Trainee-Programmet er av 7 måneders varighet
 • Du får opplæring og praksis gjennom å jobbe ved ditt lokale med team og mentor
 • Din mentor er en erfaren patentrådgiver som vil gi deg god veiledning
 • Ved teori og opplæring møtes alle i Trainee-programmet på AWAs kontorer i Sverige
 • Ved fullført Trainee-program blir du patentrådgiver og de første årene etter programmet vil du jobbe under veiledning av erfarne kollegaer for å utvikle dine ferdigheter innen alle ulike aspekter av immaterialrett.


Et langsiktig mål kan være at dukvalifiserer som europeisk patentrådgiver (European Patent Attorney, EPA), eller at du spesialiserer deg på forretningsstrategisk rådgivning om de ulike aspektene av immaterialrett.

I rollen som patentrådgiver vil du for eksempel:

 • Foreta undersøkelser ved nye oppfinnelser og tekniske sammenligninger med det som er kjent fra tidligere
 • Skrive patentsøknader og argumentere for dem mot patentmyndigheter rundt om i verden
 • Hjelpe kunder med strategiske råd om veien videre i deres markeder og i forhold til deres konkurrenter
 • Motsette deg patenter som hindrer kundens virksomhet på noen måte
 • Delta som teknisk ekspert i tvister kunden kan havne i
 • Du vil jobbe med nasjonale og internasjonale kunder, fra ene-oppfinnere til globale selskaper, og med myndigheter og agenter i Norge/Europa, men også over hele verden


Se gjerne klippet under for å høre om hvordan nåværende og tidligere traineer har opplevd sin trainee-tid og hvorfor de liker AWA:

Vi søker deg som

Tiltrekkes av en rolle som kombinerer teknologi med juss og næringsliv, har stor interesse for språk, er dyktig til å uttrykke deg skriftlig og ser en spennende fremtid i å jobbe som patentrådgiver for noen av Europas mest interessante innovasjonsselskaper.

 • Er sivilingeniør, har doktorgrad eller har mastergrad (M.Sc.) i fysikk, elektroteknikk, energi, maskin, informatikk/IT, materialer/polymerteknologi eller tilsvarende
 • Er nyutdannet eller har et par års arbeidserfaring
 • Har gode språkkunnskaper i både norsk og engelsk, i tale og skrift da begge språkene brukes i det daglige arbeidet. Tysk eller fransk i tillegg er også en fordel
 • Har stor teknisk interesse, spesielt for nye innovasjoner
 • Har interesse for immaterialrettslige spørsmål

Som person er du

 • Ambisiøs
 • Resultatorientert
 • Nøyaktig
 • Selvstendig

Annen informasjon

 • Oppstart: 1. September
 • Oppstart senest 1. oktober, for å kunne delta i oppstart på traineeprogrammet
 • Arbeidsomfang: 100%
 • Plassering: Skøyen, Oslo
 • Kontaktinformasjon: Denne rekrutteringsprosessen er utført av Academic Work. AWA har bedt om at alle spørsmål gjeldene stillingen blir håndtert av Academic Work. Hvis du har spørsmål om stillingen, er du velkommen til å kontakte meg her!


Utvelgelsesprosessen vår skjer fortløpende, og annonsen kan bli stengt før rekrutteringsprosessen er avsluttet dersom vi har satt i gang med screening eller intervjuer.

Informasjon om bedriften

AWA er et ledende selskap innen Intellectual Property (IP). Deres IP-eksperter er eksperter på patenter, varemerker, design, opphavsrett og domenenavn – og er lidenskapelig opptatt av kundens innovasjoner og merkevarer. AWA leverer et helhetlig servicetilbud innen påtale, tvister, saksføring, juridisk rådgivning, strategi og kommersialisering gjennom sine 370 ansatte og deres 20 kontorer i Europa og Asia. Deres kunder er innovative selskaper – alt fra lokale start-ups til ledende globale selskaper.

AWA ble grunnlagt i 1897 av den svenske ingeniøren Anders Wilhelm Andersen. Hans initialer danner firmanavnet og minner om erfaringen og kunnskapen som tilbys deres kunder. Gjennom tett samarbeid mellom erfarne ingeniører og advokater sikrer de nødvendig kompetanse for å kunne utvikle og sikre innovasjoner. Med mye og variert praktisk teknisk og industriell erfaring kan de kan forstå innovasjoner ned til detaljnivå og hvordan differensiere produktet. I Norge har de nylig slått seg sammen med Oslo Patentkontor, som har lang erfaring med å bistå selskaper gjennom arbeid knyttet til patenter, varemerker, design og relaterte områder.

AWA er 100% eid av sine ansatte der mer enn 50% av de ansatte har valgt å være aksjeeiere i selskapet. Dette reflekterer deres personlige og langsiktige forpliktelse til firmaet og deres kunder.

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen