Har du et kommersielt hode og ønsker å utvikle digitale tjenester for bokbransjen?

Oppdragsgiver: Capus

Capus er et av landets ledende og mest økonomisk solide kompetansemiljøer innen rekruttering. Selskapet består av erfarne rådgivere, en av markedets største Research-avdelinger og et dedikert Bid & Marketing-team. Vi leverer kvalitetssikrede rekrutteringer av ledere og fagspesialister. Vår kundeportefølje representerer et tverrsnitt av norsk næringsliv og offentlige virksomheter.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
Snarest
Gå til søknadsskjema

Vi søker etter en digital spydspiss som vil bidra til digitalisering og utvikling av norsk bokbransje!   
Bokbasen er i dag en driver i bransjen for digitale infrastrukturløsninger for alle aktører i litteratur-Norge. Vi henter, skaper, foredler og distribuerer metadata om alle norske utgivelser. Vi er også navet for e-bøker og lydbøker fra alle norske forlag, og sørger for at digitale filer distribueres til alle aktører som tilbyr e- og lydbøker, som for eksempel nettbokhandler, strømmetjenester og bibliotek. Vårt mål er å tilgjengeliggjøre litteratur og å forenkle bokverdenens formidlingsoppdrag.

Selskapet eies av de største aktørene i det norske bokmarkedet og vi bygger nå nye infrastrukturløsninger for de som formidler og bygger sluttbrukertjenester. Våre kunder er forlag, bokhandlere, nettbokhandler, bibliotek og skole. Vi skal øke vår tilstedeværelse og bidra til det digitale skiftet i bransjen.

Bokbasen er en premissleverandør i den digitale transformasjonen og til dette trenger vi en strategisk og kommersiell ressurs.  
 
Selskapet er basert i Norge, men har internasjonalt samarbeid på både standardisering og nettverk.

Du vil tre inn i en rolle med ansvar for å videreutvikle og ekspandere markedet nasjonalt og gjerne internasjonalt. Fokusområdet er å bidra til å digitalisere og videreutvikle bransjen. Rollen er kompleks, og skal ivareta interessenter på ulike nivå og i alle ledd av verdikjeden. 
 
Hvilke ansvarsområder vil du ha?   

  • Du vil være en del av ledergruppen i Bokbasen med overordnet ansvar for kommersialisering og produktutvikling.
  • Du vil være en pådriver og gjennomfører for vedtatte prosjekter i samarbeid med aktuelle interne og eksterne ressurser.
  • Du vil arbeide aktivt for å opprettholde posisjonen og ekspandere i nye og eksisterende markeder. 

Stillingen rapporterer til administrerende direktør og inngår i Bokbasens ledergruppe. 
 
Hva skal til for å lykkes i rollen?   
Vi tror du:   

Har jobbet noen år i produkt- eller teknologimiljøer. Gjerne som forretningsutvikler eller produktansvarlig med høyere utdannelse, f.eks. industriell økonomi. Du har i tillegg erfaring med smidig metodikk og Scrum.
Har driv. Du identifiserer og igangsetter tjenester og prosjekter og skaper engasjement og glede.
Gjennomfører. Du elsker å lansere og bidra til at nye gode løsninger blir tatt i bruk.
Ser nye muligheter. Du ønsker å utvikle og videreutvikle markedet, og identifisere nye muligheter som bidrar til at formidling kan nås på stadig nye plattformer.  
Mestrer kunsten å overbevise. Du er komfortabel med å presentere og argumentere ovenfor ulike aktører.  
Har et kommersielt og teknisk hode. Du har god kommersiell og teknisk forståelse og trives i et miljø der vi jobber prosjektorganisert. 
Er en lagspiller. Du har gode kommunikasjonsferdigheter og samarbeidsevner. 
Brenner for brukerorientert produktutvikling. Du evner å se brukerens behov i hele verdikjeden. Bokbasen skal levere gode løsninger for alle våre brukere, fra forlag til leser.  

 
Hva tilbyr vi?   

  • Mulighet til å forme egen rolle og få til store ting sammen med resten av teamet
  • Konkurransedyktig lønn og betingelser 
  • Arbeidssted sentralt i Oslo  
  • Mulighet for å bygge nettverk nasjonalt og internasjonalt 

Om arbeidsgiveren

Bokbasen ble etablert i 2007 for å vedlikeholde og videreutvikle Den norske Bokdatabasen. Den er eid av de største aktørene i det norske bokmarkedet og har som mål å tilby effektiviserende og nyskapende felles infrastrukturløsninger. Bokbasens tjenester skal legge til rette for nyskaping og mangfold ved å skape smidig infrastruktur til lav kostnad for alle kunder.?

Bokbasen leverer et bredt spekter av tjenester til alle deler av litteratur-Norge. Produktene tar utgangspunkt i Den norske Bokdatabasen – den mest oppdaterte katalogen over alle bokutgivelser i Norge – og skaper infrastruktur for nye digitale løsninger i forlag, bokhandel, bibliotek og skole.? Bokbasen har en plattformløsninger for administrasjon av utlån av bøker på bibliotek og utlånsapp for e- og lydbøker i folkebibliotek (allbok).

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen