Nyutdannet Data Scientist til Telenor

Oppdragsgiver: Academic Work

Vi i Academic Work arbeider med bemanning og rekruttering av Young Professionals – studenter og nyutdannede i begynnelsen av sin karriere. Young Professionals er vår nisje, vårt ekspertområde og en målgruppe vi tror sterkt på.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Fornebu Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
Snarest
Gå til søknadsskjema

Academic Work og SAS Institute søker deg som ønsker en kickstart på karrieren gjennom å få muligheten at jobbe hos en ledende aktør innen telekommunikasjonsbransjen. Du får her en flott karrieremulighet for å først bli opplært innenfor SAS sin løsning, og deretter ha on-the-job-training hos kunden. Vil du utvikle deg innen maskinlæring, analyse og telekommunikasjonsbransjen så kan dette være en unik mulighet for deg!

Informasjon om stillingen

Academic Work og SAS Institute ønsker nå å skreddersy en opplæring som lar deg gå inn i en Junior Data Scientist-rolle hos en norsk stor kunde innen telekommunikasjon. Du vil i første omgang være ansatt i Academic Work, og vil deretter bli direkte ansatt hos sluttkunden innen telekommunikasjon.

Som Junior Data Scientist vil du først få omfattende opplæring i SAS-verktøy og så vil du samarbeide med en erfaren konsulent som trener deg inn i rollen hos kunde. Hos kunden vil du tilhøre et analyseteam på 8 personer, som jobber innen Bedriftsmarkedet. Kunden har flere andre markedsutløp, hver med et analyseteam, så det er et sterkt fagmiljø du vil være en del av. I løpet av det første tiden vil du også være en del av et nordisk analyseteam på 14 personer innen SAS Institute. Teamet er primært lokalisert i Danmark, Sverige, Finland og to er lokalisert i Norge. Samtidig vil du ha et nettverk på SAS-kontoret i Norge og kunne delta på aktiviteter for å styrke din SAS-kompetanse.

Nøkkelaspektet for denne stillingen er evnen til å utvikle analytiske modeller og konsepter og vise hvordan disse kan brukes til å løse utfordringer i bedriften, samt å være i stand til å kommunisere komplekse termer på en enkel måte. Du kan for eksempel utvikle modeller for å analysere kundereiser, årsaker til churn eller for å forbedre kundeopplevelsen via digitale kanaler. Det er viktig at du har en teoretisk analytisk bakgrunn og interesse og at du liker å jobbe innen telekommunikasjon.

Arbeidsoppgaver

 • Bli kjent med enorme mengder data – både strukturert og ustrukturert
 • Bidra med kravspesifisering, modellering og design av datastrukturer
 • Utvikle, lede og automatisere overføring av big data
 • Utarbeidelse av datastøttende analyser, modellutvikling og automatisering av modellutførelse ved bruk av SAS-verktøy som Model Studio, SAS Studio og SAS Model Manager
 • Utvikling og distribusjon av analytiske modeller (f.eks. churn, CLV, kundereiser, anbefalingsmodeller)
 • Ha en tett dialog med interne interessenter – både i forretningsteam og IT-team – angående nåværende og fremtidige prosjekter og leveranser
 • Kommunisere komplekse analytiske modeller og resultater for interne kunder og andre interessenter
 • Bli involvert i operasjonell utvikling og aktiviteter for forbedring av datakvalitet
 • Bistå i ad-hoc aktiviteter og forespørsler

Vi søker deg som

 • Har, eller er i ferd med å fullføre, en master innenfor IT, datavitenskap, ingeniørfag, statistikk, matematikk eller tilsvarende
 • Har erfaring av programmering fra studiene – gjerne SAS, R og/eller Python
 • Har forståelse for databasestrukturer og kunnskap i hvordan man bruker SQL til å håndtere data
 • Har teoretisk dokumentert erfaring og sterk interesse for minst ett av områdene: analyse, AI, maskinlæring, matematisk optimalisering, simulering og/eller tekstanalyse
 • Har gode norsk- og engelskkunnskaper, både muntlig og skriftlig
 • Har interesse for og/eller erfaring fra telekommunikasjonsbransjen og ønsker å jobbe med datavitenskap på dette området
 • Stillingen krever sikkerhetsklarering grunnet tilgang til sensitive data

Som person er du

 • Nøyaktig
 • Resultatorientert
 • Serviceinnstilt

Annen informasjon

 • Oppstart: Etter avtale
 • Arbeidsomfang: Fulltid (deltid kan diskuteres). De første månedene er du konsulent gjennom Academic Work og har gode muligheter for forlengelse og fast ansettelse hos Telenor
 • Plassering: Fornebu, Oslo
 • Kontaktinformasjon: Denne rekrutteringsprosessen er utført av meg, Julia i Academic Work. Hvis du har spørsmål om stillingen, er du velkommen til å kontakte oss på kandidat@academicwork.no
 • Utvelgelsesprosessen vår skjer fortløpende, og annonsen kan bli stengt før rekrutteringsprosessen er avsluttet dersom vi har satt i gang med screening eller intervjuer

Informasjon om bedriften

Telenor Norge AS er landets største digitale tjenesteleverandør innenfor telekommunikasjon- og datatjenester. Vi jobber hver dag for å lede an digitaliseringen av Norge. Vi har 3300 medarbeidere fordelt på 23 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 12 land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.noog rollen som Data Scienti_s_t her.

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen