Lyst til å bruke kraften til Power BI til å gjøre energiproduksjon enda grønnere?

Oppdragsgiver: Academic Work

Vi i Academic Work arbeider med bemanning og rekruttering av Young Professionals – studenter og nyutdannede i begynnelsen av sin karriere. Young Professionals er vår nisje, vårt ekspertområde og en målgruppe vi tror sterkt på.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
Snarest
Gå til søknadsskjema

Kribler det i fingrene ved synet av større datasett? Kanskje muligheten til å virkelig utgjøre en stor forskjell i en global bedrift gjør kriblingen større? Da er du nødt til å lese litt til, for Fortum ser nå etter en Power BI Spesialist som vil tør å skape og gjennomføre omfattende endringer! Sammen kan dere skape en bedre hverdag med bruk av energi.

Informasjon om stillingen

Fortum Consumer Solutions er den største Retail-aktøren innen salg av elektrisitet og energi i Norden. De har nå behov for deg som er dreven på Power BI. Dette er en «once-in-a-lifetime» mulighet for deg som er lidenskapelig opptatt av data, tall og deres visualisering. Du vil også få muligheten til å skape noe eget som har ringvirkninger gjennom Fortum som helhet.

Videre byr stillingen på gode utviklingsmuligheter i et internasjonalt selskap med over 20 000 ansatte. Som Global BI Specialist vil du bli en del av det internasjonale data teamet for å utvikle en Enterprise Data Lake og Customer Data Platform. I tillegg vil du få bidra til, samt støtte praksis for datastyring i BI-miljøene. Utover dette vil man også få ansvaret for å konvertere kompliserte driftsutfordringer om til data visualisering, dashboards og rapporter for den Nordiske organisasjonen.

For å lykkes i rollen er du en problemløser som anvender data til beslutningstaking, har en flerdomenet forståelse av data og dens kapabiliteter, samt forkunnskap om generelle forretningsprosesser. Du er en initiativtaker som både leder i prosesser, er en god relasjonsbygger som i tillegg opprettholder god kommunikasjon med kollegaer, interessenter og aktører. Du er nysgjerrig, med et innovativt tankesyn, og et ønske og evne til å grave seg ned i kompleks problematikk.

Du blir tilbudt

 • En utfordrende rolle med veldig gode utviklingsmuligheter
 • Muligheten til å ha en sentral rolle på beslutningstagning i oppbyggingen av en kundedata plattform i Norden
 • Være en del av et nordisk datateam samtidig som du jobber tett med lokale bedrifter
 • Engasjerende kollegaer i et inspirerende arbeidsmiljø

Arbeidsoppgaver

 • Utvikle dynamiske og anvendbare MS Power BI rapporter
 • Samarbeide med produkteier, interessenter og aktører
 • Designe, implementere, teste og iverksette data visualiseringer, dashboards og rapporter definert i produktenes backlog
 • Identifisere, designe og implementere interne prosessforbedringer

Vi søker deg som

 • Har fullført relevant høyere utdannelse på minimum bachelornivå
 • 2+ års erfaring i datahåndtering, segmentering og/eller modellering
 • Forståelse av Power BI, data modellering metodologier og SQL språk
 • Kunnskap innen data prosesserings teknologi og informasjonssikkerhet
 • Svært god formidlingsevne, skriftlig og muntlig på engelsk i tillegg til et nordisk språk
 • Erfaring med større datasett og kjennskap til Azure platform services
 • Utvikle flerdimensjonale modeller som er i tråd med data warehouse (MDM) standarder.

Annen informasjon

 • Oppstart: Etter avtale
 • Arbeidsomfang: 100% fast rekruttering
 • Plassering: Oslo
 • Kontaktinformasjon: Denne rekrutteringsprosessen er utført av Academic Work. Fortum Consumer Solutions har bedt om at alle spørsmål gjeldene stillingen blir håndtert av Academic Work.


Utvelgelsesprosessen vår skjer fortløpende, og annonsen kan bli stengt før rekrutteringsprosessen er avsluttet dersom vi har satt i gang med screening eller intervjuer.

Informasjon om bedriften

Fortum er den største strømforhandleren i Norden med 2,4 millioner kunder. Vi tilbyr våre kunder mer bekvemmelighet, rimelige smarte produkter, tidseffektive tjenester og bærekraftige og miljøvennlige løsninger. Gjennom sterkt tverrfunksjonelt samarbeid, bærekraftsfokus, samt smidige arbeidsmetoder, streber vi etter å gjøre våre kunders stadig mer digitale liv enklere med våre tjenester. Consumer Solutions er ansvarlig for detaljhandelen for strøm og gass i Fortum i Norden og Polen. Dette inkluderer kundeservice, salg og fakturering. Kjernen i vår virksomhet er å levere strøm og relaterte verdiøkende tjenester samt nye digitale tjenester til både privat- og bedriftskunder.

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen