Stillingen er satt passiv

Se andre aktuelle stillinger eller gå til forsiden.

Vil du bidra til oppbyggingen av design- og arkitekturområdet til et av Europas største sykehus?

Oppdragsgiver: Capus

Capus er et av landets ledende og mest økonomisk solide kompetansemiljøer innen rekruttering. Selskapet består av erfarne rådgivere, en av markedets største Research-avdelinger og et dedikert Bid & Marketing-team. Vi leverer kvalitetssikrede rekrutteringer av ledere og fagspesialister. Vår kundeportefølje representerer et tverrsnitt av norsk næringsliv og offentlige virksomheter.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
19.10.2022
Gå til søknadsskjema

Oslo universitetssykehus HF er med sine over 22.000 ansatte et av Nord-Europas største sykehus. Som organisasjon skal vi i tiden fremover gjennom en stor utbygging- og digitaliseringsprosess, der vi i virksomhetens teknologi- og innovasjonsklinikk skal ha en betydelig rolle, og trenger deg med på laget!

I de nye byggene vil teknologi gjennomsyre alt vi gjør og arbeider med innen pasientbehandling, forskning, administrasjon og undervisning. Vi skal ha en ledende rolle i utvikling av forskning og innovasjon, samt understøtte utvikling av morgendagens helsetjeneste, medisinsk behandling og presisjonsmedisin. Vi er bindeleddet mellom de ulike klinikkene og Sykehuspartner, og et av våre viktigste mål er å bidra til at digitalisering og teknologi brukes aktivt for å skape gode pasientopplevelser.

Vi skal gjennom kravstilling bruke digitalisering og teknologi til å sikre at våre nye bygg er fleksible og framtidsrettede. All ny teknologi innført i byggeprosjektene må i tillegg fungere sømløst mot våre eksisterende bygg slik at OUS i sin helhet har et oppdatert og helhetlig IT-miljø. Vi ønsker å være en høykompetent rådgiver, bidragsyter og innovasjonspartner innen digitalisering, og vi kan stolt skilte med et av landets fremste fagmiljøer innen helse.  

Oslo universitetssykehus er en arbeidsplass med stort mangfold. Det mener vi er helt avgjørende for å løse de oppgavene som kreves av oss. Vi ønsker derfor at dette mangfoldet skal gjenspeiles blant søkerne til våre stillinger og oppfordrer alle til å søke uavhengig av hvem du er og hvilken bakgrunn du har.
 

De seks bygge- og utviklingsprogrammene i Nye OUS er også en omfattende digitaliseringsreise for spesialisthelsetjenesten. For å sikre retning, skal vi bygge opp et sterkt fagmiljø innen design- og arkitekturområdet.  Vi søker derfor etter totalt åtte designere og/eller arkitekter, som sammen skal dekke de ulike aspektene av design- og arkitekturfagene. 

Som tjenestedesigner eller teknologiarkitekt hos oss vil du jobbe i et spennende kompetansemiljø med å utforme design og arkitektur i henhold til gjeldende prinsipper og standarder. Samtidig som du skal bidra til å videreutvikle arkitekturprinsipper og retningslinjer for å møte nye behov og muligheter som oppstår som følge av teknologiutvikling. Du vil være en meget viktig faktor for å bistå våre kliniske og administrative enheter med sitt digitaliseringsarbeid.

Vårt hovedfokus er byggeprosjektene, men vi skal også bistå i de mange store teknologiprogrammene og -prosjektene som OUS er involvert i. Ditt ansvar vil blant annet være å rådgi og bistå ledelsen slik at den totale teknologiporteføljen tar bærekraftige og fremtidsrettede valg.

Arbeidsoppgaver

Siden vi bygger opp et omfattende team av arkitekter med ulik fagspesialitet, vil arbeids- og ansvarsoppgaver tilpasses din unike fagkompetanse og interesse. Vi ser for oss at følgende arbeidsoppgaver kan løses av arkitektteamet:

 • Kvalitetssikre leverandørers løsningsforslag og senere leveranser
 • Rådgiver og bindeledd mellom leverandører og produkteiere/brukere, forvaltere og fagmiljøer i sykehuset
 • Bidra til god forståelse rundt hvordan samspillet mellom forretning og teknologi skal håndteres
 • Vurdere og kvalitetssikre overgang til skyløsninger, og være en premissgiver for løsnings- og arkitekturvalg
 • Etablere og forvalte arkitekturprinispper, herunder prosess-, kapabilitets- og informasjonsmodell, herunder holde seg oppdatert innen fagområdet  
 • Delta i langsiktig planlegging av infrastruktur og tjenester
 • Delta i prosjekter ved innføring av nye IKT-tjenester


Kvalifikasjoner

 • Høyere utdannelse fra høyskole eller universitet. Lang og relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning
 • Erfaring innen tjenestedesigne og/eller arkitektur innen et eller flere av følgende områder: bygg IKT, informasjonsarkitektur, systemarkitektur og infrastruktur
 • God forretningsforståelse om hvordan IT understøtter forretningsmål
 • Sertifisering innen rammeverk som TOGAF, Zacman, ISO, COBIT, ITIL er en fordel
 •  Erfaring med endringsprosesser er ønskelig
 • Beherske minimum et skandinavisk språk og engelsk godt, både muntlig og skriftlig, og kunne forklare tekniske problemstillinger til ikke-tekniske personer
 • Det er ønskelig at enkelte av disse åtte stillingene kan sikkerhetsklareres til nivå Hemmelig


Personlige egenskaper

 • God evne til a° forstå implikasjonene av nye ideer, tjenester og produkter
 • Stor arbeidskapasitet og gjennomføringsvilje/-evne
 • Evne til systematisk, strukturert og selvstendig arbeid, og liker å jobbe i team
 • Evne til a° motivere for og gjennomføre endring
 • Kunne kommunisere tydelig, godt og effektivt med alle involverte parter, både muntlig og skriftlig på norsk eller annet skandinavisk språk
 • Dedikasjon i oppgaveløsning og aktivt bidrag til at sluttresultatet gir forventet effekt
 • Evne til nettverksbygging på tvers av organisasjoner
 • Positiv innstilling / kreativ tenkning 


Vi tilbyr

 • Spennende og meningsfylte arbeidsoppgaver som dekker et viktig samfunnsoppdrag
 • Et hyggelig og innovativt miljø med høyt faglig nivå
 • Gode muligheter for å påvirke virksomheten og forme egen arbeidshverdag
 • Fleksibilitet rundt arbeidstid og –sted
 • Lønn etter avtale
 • Medlemskap i pensjonskassen for helseforetakene i hovedstadsområdene


Stillingen tilhører Avdeling for arkitektur og Nye OUS, som ledes av Torkel Thune. Avdelingstilhørighet kan potensielt endres grunnet pågående omorganisering i OUS.

Om arbeidsgiveren

Oslo universitetssykehus med våre 22 000 medarbeidere skal være en lærende og skapende organisasjon med evne til å tenke nytt. Vi skal ha en ledende rolle i utvikling av forskning og innovasjon, samt utvikling av morgendagens helsetjeneste, medisinsk behandling og presisjonsmedisin. Hos oss finner du noen av landets ledende eksperter innen sine fagfelt, og her blir du en del av Norges største helsefaglige arbeidsplass. Et inkluderende arbeidsmiljø preget av åpenhet og respekt er svært viktig for oss. Uansett hva du jobber med vil du få muligheten til å utvikle deg og benytte din kompetanse på et sted hvor det virkelig teller.

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen