Stillingen er satt passiv

Se andre aktuelle stillinger eller gå til forsiden.

Utviklere til SSBs Dataplattform (Dapla)

Oppdragsgiver: Capus

Capus er et av landets ledende og mest økonomisk solide kompetansemiljøer innen rekruttering. Selskapet består av erfarne rådgivere, en av markedets største Research-avdelinger og et dedikert Bid & Marketing-team. Vi leverer kvalitetssikrede rekrutteringer av ledere og fagspesialister. Vår kundeportefølje representerer et tverrsnitt av norsk næringsliv og offentlige virksomheter.

Antall stillinger:
2
Arbeidssted:
Kongsvinger
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
31.01.2023
Gå til søknadsskjema

Fremtiden i SSB er spennende og gir mange muligheter. Mengden av data øker raskt, samtidig som samfunnet mer enn noen gang forventer og etterspør innsikt til å stole på. Vårt mål er å være samfunnets fremste faktaleverandør.

På infrastrukturen til Google Cloud og Microsoft Azure bygger vi for tiden vår nye dataplattform for statistikkproduksjon (Dapla). Dapla skal være SSBs foretrukne plattform for statistikkproduksjon og dataforvaltning i nær fremtid.

For å lykkes med Dapla trenger vi flere nysgjerrige utviklere med stort driv og pågangsmot. Utviklerne som bygger Dapla med tilhørende tjenester jobber i team med kontinuerlige leveranser mot våre produksjonsmiljøer. Vi utforsker stadig nye verktøy og teknologier som kan hjelpe oss med å løse oppdraget vårt. I dag består verktøykassen av blant annet Docker, Kubernetes, JupyterHub, Terraform, Prometheus, Pandas og Parquet.


Søknadsprosessen Vi er opptatt av din IT-kompetanse og er nysgjerrige på din motivasjon for å bli med på laget. Du trenger ikke skrive en lang jobbsøknad, men fremhev gjerne hvorfor du søker jobb hos oss, hva du kan og har gjort som gjør deg til personen vi ser etter.


Arbeidssted Vi søker medarbeidere til våre lokaler i Kongsvinger. Alle ansatte har mulighet til å inngå fleksible hjemmekontoravtale.

Arbeidsoppgaver

 • Gi brukerne av Dapla selvbetjent tilgang på skytjenester og datatjenester hvor sikkerhet er innebygget og konfigurert av Dapla-utviklerne.
 • Tilby tjenester på Dapla som øker evnen til å utføre DevOps for programvare- og statistikkutviklere, og som gjør veien for kode til produksjon kort.
 • Tilby sikre verktøy og tjenester for skriving og kjøring av kode.
 • Utvikle tjenester for datadokumentasjon, versjonering, datadeling og andre SSB-spesifikke behov som ikke løses med åpen kildekode eller annen hyllevare.
 • Bidra til videreutvikling av DevOps-kultur og smidig arbeidsmetodikk.
 • Kommunisere hvordan funksjonalitet på Dapla kan tas i bruk.


For alle tjenestene vi konfigurerer, utvikler og tilbyr brukerne har vi som mål at de skal være så enkle som mulig å ta i bruk, samtidig som den høyeste mulige graden av informasjonssikkerhet blir ivaretatt.

Kvalifikasjoner

 • Relevant utdanning på høgskole/universitetsnivå. Fersk relevant arbeidserfaring kan kompensere for manglende formell utdanning.
 • Vi forventer ikke at du kan alt, men du må kunne vise til praktisk og relevant erfaring innen flere av disse områdene:
           Java, Python, JavaScript, Kotlin, Go, Git, skytjenester som GCP, AWS, Azure eller lignende, Docker, Kubernetes, CI/CD-verktøy, Terraform.

 • Gode norskkunnskaper både skriftlig og muntlig.

Personlige egenskaper

Du er opptatt av å finne løsninger som fungerer godt for brukerne. Ingen hos oss jobber alene. Derfor er det viktig at du samarbeider godt med andre og at du har gode kommunikasjonsevner. Du ser stor verdi i å dele kompetansen din og du er ikke redd for å lære, selv om det betyr at du også feiler noen ganger. Vi trenger deg som tar initiativ og utfordrer det etablerte. Samtidig må du trives med "å stå i det" og fullføre det du har begynt på. 

Vi tilbyr

Hos oss får du gode muligheter for faglig utvikling gjennom varierte og utfordrende arbeidsoppgaver i et spennende teknisk miljø. Vi arrangerer hackathons, meetups, månedlige tech-lunsjer, demoer og mye annet fordi vi ønsker å lære av hverandre. Alle har personlige kompetanseplaner og vi setter av tid til kompetansebygging og deling. Vi strekker oss langt for at team og utviklere skal få utforme sin egen arbeidsdag. Du velger selv om du vil jobbe på Windows, Linux eller Mac og om du vil ha iPhone eller Android telefon. 


I tillegg tilbyr vi:

 • Lønn som førstekonsulent, rådgiver eller seniorrådgiver (kode 1408/1434/1364) i lønnsspenn fra kr 485 800 til kr 965 000 (ltr. 52-85) etter kvalifikasjoner. Høyere lønn kan vurderes for særskilt kvalifiserte kandidater.
 • Et hyggelig og uformelt arbeidsmiljø der kollegaer heier på hverandre og skaper gode resultater sammen.
 • Moderne lokaler i Kongsvinger.
 • Gode løsninger for hjemmearbeid.
 • Aktive velferds- og idrettsforeninger, med idrettsaktiviteter som fotball, innebandy og løping.
 • Mulighet til én time trening i uken i arbeidstiden, med treningsrom i kontorlokalene.
 • Sommertid i perioden 15. mai til 14. september og mulighet for å opparbeide fleksitid hele året
 • God pensjonsordning i Statens pensjonskasse.


Generelle opplysninger:

 • Attester og vitnemål registreres i søknadsportalen innen søknadsfristen. Vi utfører bakgrunnssjekk og kontroll av dokumenter.
 • Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Hvis ønsket reservasjon ikke blir tatt til følge, vil søkeren bli varslet om dette før offentlig søkerliste utformes.
 • SSB mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
 • Vi oppfordrer søkere til å krysse av dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.

Om arbeidsgiveren

Statistisk sentralbyrå (SSB) har hovedansvaret for utvikling, utarbeiding og formidling av offisiell statistikk i Norge. Statistikk, forskning og analyse fra SSB bidrar til innsikt om samfunnsutviklingen, danner grunnlag for det offentlige ordskiftet og gir mulighet for informerte beslutninger.

SSB er en kunnskapsorganisasjon med faglig utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter. Vi har et stort kontaktnett, også internasjonalt. Vi har 830 medarbeidere lokalisert i Oslo og Kongsvinger, i tillegg til intervjuere over hele landet. Kompetente og motiverte medarbeidere er avgjørende for at vi skal kunne nå målet om å være den fremste leverandøren av fakta om norske samfunnsforhold.

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen