Stillingen er satt passiv

Se andre aktuelle stillinger eller gå til forsiden.

Vil du bli Forsvarsbyggs nye virksomhetsarkitekt?

Oppdragsgiver: Capus

Capus er et av landets ledende og mest økonomisk solide kompetansemiljøer innen rekruttering. Selskapet består av erfarne rådgivere, en av markedets største Research-avdelinger og et dedikert Bid & Marketing-team. Vi leverer kvalitetssikrede rekrutteringer av ledere og fagspesialister. Vår kundeportefølje representerer et tverrsnitt av norsk næringsliv og offentlige virksomheter.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
29.01.2023
Gå til søknadsskjema

Forsvarsbygg skal opprettholde sin posisjon som den beste totalleverandøren av eiendom, bygg og anlegg til Forsvarssektoren i fred, krise og krig. Som vår nye virksomhetsarkitekt vil du jobbe tett sammen med Forsvarsbyggs strategiske stab og øverste ledelse. Sammen skal dere skape en helhetlig strategi for virksomhetsarkitektur som underbygger Forsvarsbyggs digitale målsetninger.

Strategien skal understøtte virksomhetens øvrige strategier, og du vil være en pådriver for implementering av denne. Du vil bidra til at virksomhetens leveranser, prosesser og styringsmodell er knyttet sammen med IT-strategien og dokumenteres og utvikles på kort og på lang sikt.

Arbeidssted vil være på en av Forsvarsbyggs lokasjoner; Oslo, Harstad, Hamar, Stjørdal eller Stavanger. Noe reisevirksomhet må påregnes.

Stillingen er organisert i Forsvarsbyggs strategiske stab, og rapporterer til Fagdirektør Strategi og digitalisering.

Les mer om Forsvarsbygg på www.forsvarsbygg.no.

Arbeidsoppgaver

 • Strategisk ansvar for virksomhetsarkitekturen i Forsvarsbygg
 • Bidra til å sikre en oppdatert, tilgjengelig og relevant virksomhetsarkitektur
 • Etablere målbilde for virksomhetsarkitektur
 • Delta i utviklingen av virksomhetens IT-strategi basert på Forsvarsbyggs digitale veikart, behov og prioriteringer
 • Være ra°dgiver i arbeid med integrasjoner slik at data gjenbrukes effektivt
 
Hvem ser vi etter?

Om du ikke er virksomhetsarkitekt enda, er du læringsvillig og har et ønske om å bli det.

For å lykkes i denne rollen må du være analytisk og ha evnen til å tenke helhetlig og strategisk. Du bør ha interesse for politikk og offentlig virksomhet, være nysgjerrig på å forbedre organisasjonen og ønske å kontinuerlig utvikle eget fagområde.

Videre er det viktig at du har gode relasjonelle ferdigheter, har driv og engasjement, i tillegg til å kommunisere godt både muntlig og skriftlig. Det er en fordel om du har interesse for trender og utvikling innen teknologi/digitalisering.
 

Kvalifikasjoner

Du må ha:

 • Relevant høyere utdanning, minimum på bachelornivå. Gjerne innen fag som IT, økonomi eller ingeniørfag
 • Minimum 3 års erfaring innen IT- system- og/eller virksomhetsarkitektur
 • God teknologi- og forretningsforståelse
 • Erfaring og forståelse av smidige metoder
 • Sterkt strategisk perspektiv på teknologi og arkitektur


Du må kunne sikkerhetsklareres til nivå Hemmelig / NATO Secret

Det er også ønskelig at du har:

 • Erfaring og gjerne sertifisering innen TOGAF, ITIL og andre relevante metoder og verktøy
 • Erfaring med å lede prosesser og arkitekturarbeid
 • Erfaring med bruk av teknologi for å skape forretningsverdi
 • Erfaring med systematisk forbedringsarbeid som for eksempel Lean
 
Vi tilbyr

I Forsvarsbygg vil du få en spennende og variert arbeidshverdag med et meningsfullt samfunnsoppdrag hvor du vil bidra til å bygge forsvarsevne hver dag.
Vi satser på medarbeiderne våre, vi tilbyr kursing, etter- og videreutdanning og har etablert vår egen prosjektlederutdanning. Vi har en familievennlig og fleksibel personalpolitikk med gode arbeidstidsordninger. Du vil også få tilgang til treningsrom og bedriftsidrettslag med varierte aktiviteter. Som ansatt hos oss får du medlemskap i Statens pensjonskasse som er en av landets beste pensjonsordninger med gunstig boliglån og gode forsikringsordninger. 


Andre opplysninger Stillingen lønnes som seniorrådgiver (kode 1364) fra 790 100,- til 994 200,- (lønnstrinn 78 - 86)
Vi ber om at du laster opp vitnemål og karakterutskrifter i søknaden din
Offentlig søkerliste utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge

Om arbeidsgiveren

Forsvarsbygg er et statlig forvaltningsorgan underlagt Forsvarsdepartementet. Vi utvikler, bygger, drifter og avhender eiendom for forsvarssektoren. I tillegg tilbyr vi ekspertkompetanse til andre deler av offentlig sektor innenfor sikring av bygg, kulturminnevern og avhending. Eiendomsporteføljen vi forvalter inneholder mange av de mest særegne og krevende bygg i landet: fra de 15 festningene som er tilgjengelige for allmenheten, til militærleirer, skyte- og øvingsfelt og flystasjoner for Forsvaret. Vi har hovedkontor i Oslo med lokasjoner over hele landet, deriblant Hamar, Harstad, Bergen, Stavanger, Bardufoss og Stjørdal.

Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner og arbeidsoppgaver.

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen