Vil du jobbe med teknisk arkitektur for en av Norges største eiendomsaktører?

Oppdragsgiver: Capus

Capus er et av landets ledende og mest økonomisk solide kompetansemiljøer innen rekruttering. Selskapet består av erfarne rådgivere, en av markedets største Research-avdelinger og et dedikert Bid & Marketing-team. Vi leverer kvalitetssikrede rekrutteringer av ledere og fagspesialister. Vår kundeportefølje representerer et tverrsnitt av norsk næringsliv og offentlige virksomheter.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
07.02.2023
Gå til søknadsskjema

Ønsker du å bruke din arkitekturkompetanse i et sterkt tverrfaglig miljø og jobbe med en av Norges mest interessante eiendomsporteføljer?

Oslobygg KF søker løsningsarkitekter!

Oslobygg KF er Oslo kommunes eiendomsforetak og en av landets største byggherrer og eiendomsaktører med ca. 2.7 millioner kvadratmeter eiendom og mange spennende prosjekter i porteføljen. Oslobygg KF ligger under byråd for næring og eierskap.

Vår oppgave er å forvalte, drifte, vedlikeholde, utvikle og bygge Oslo kommunes offentlige bygg for alle livets faser. Det dreier seg om barnehager, skoler, omsorgsboliger, sykehjem, kulturbygg, idrettsanlegg, brannstasjoner og nasjonalanlegg i hovedstaden. De nærmeste årene skal vi investere for ca. 35 milliarder kroner.

Som løsningsarkitekt vil du få stor påvirkningskraft ved å ta ansvar for den overordnede OT og IKT-arkitekturen i Oslobygg KF. Teamet skal være en premissgiver og rådgiver for virksomhetens infrastruktur og applikasjoner, i tillegg til å utvikle og forvalte fremtidsrettet og formålstjenlig IKT-arkitektur. Vi har et hybrid-miljø, med både cloud og on-premise. 

Stillingen som løsningsarkitekt tilhører divisjon for økonomi- og virksomhetsstyring, og rapporterer til avdelingsleder for arkitektur og sikkerhet.

Vi tilbyr:

 • En hverdag preget av selvstendighet, fleksibilitet og utfordrende arbeidsoppgaver
 • Gode personlige utviklingsmuligheter i en fremoverlent organisasjon
 • Du vil få jobbe i et stort foretak med høye ambisjoner og tverrfaglig kompetanse i et av landets største fagmiljøer
 • Moderne lokaler på Helsfyr, nært trafikk-knutepunkt og egne treningsfasiliteter
 • Gode pensjons-, forsikrings- og lånebetingelser gjennom Oslo pensjonsforsikring. Som ansatt i Oslo kommune betaler arbeidsgiver i tillegg hele pensjonspremien din etter nettolønnsordningen, dvs. at det ikke trekkes 2 % av din brutto lønn til pensjonsinnskudd.
 • Lønn etter avtale

Arbeidsoppgaver

Overordnet vil stillingen bidra til å utarbeide og forvalte OT- og IKT-arkitektur, samt arbeide med informasjonssikkerhet. 

Sentrale arbeidsoppgaver vil blant annet være: 

 • Designe og realisere målbildet innen IKT-arkitektur for virksomheten
 • Bidra i arkitekturråd og sikre at tekniske endringer som gjennomføres er iht. prinsipper og målbilde
 • Bidra i virksomhetens arbeid med informasjonssikkerhet og implementere sikkerhetsløsninger
 • Vurdere tjeneste- og leveransemodeller
 • Være en rådgiver i anskaffelsesprosesser
 • Planlegge utviklings- og driftsaktiviteter
 • Bidra i Oslobygg sitt fagteam for byggeprosjekter

Kvalifikasjoner

 • Høyere utdanning innen IKT, minimum bachelor. Relevant erfaring kan kompensere for manglende utdanning.
 • God forståelse for arkitekturfaget, arkitekturmønstre og generelle arkitekturprinsipper
 • Bred kompetanse innenfor IKT-drift og -forvaltning
 • Det er ønskelig med erfaring med skyteknologi
 • Det er ønskelig med erfaring med operasjonell teknologi
 • Kunnskap og erfaring knyttet til IT-sikkerhet
 • God kunnskap om virksomhetsarkitektur
 • Erfaring med leverandør- og avtaleforvaltning er en fordel
 • God forståelse for relevante metoder og standarder, f.eks. MS CAF, TOGAF 9
 • Du evner å kommunisere godt skriftlig og muntlig på norsk og engelsk

Personlige egenskaper

 • Tar ballen og tar ansvar
 • Du jobber strukturert og tenker kreativt
 • Du er selvdreven og med evne til selv å innhente relevant og nødvendig informasjon
 • Utfører planer med utholdenhet og engasjement, helt til du er i mål
 • Du liker både å dele av egen erfaring og lære av andre kolleger
 • Har ekspertise innen ditt fagområde, og holder deg faglig oppdatert
 • Du er nysgjerrig både på teknologi og ulike løsninger og er en god kommunikator med dine team-medlemmer


Om oss:
Arbeidsplassene i Oslo kommune skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile byens befolkning. Vi oppfordrer alle som er kvalifiserte til å søke jobb hos oss uansett alder, funksjonsevne, kjønn, seksuell orientering, religion eller etnisk bakgrunn. Oslo kommune legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Vi gjør oppmerksom på at søkere kan føres opp på offentlig søkerliste selv om søkeren har bedt om anonymitet, men dette vil du i så fall få varsel om.

Om arbeidsgiveren

Oslobygg KF er Oslo kommunes eiendomsforetak og en av landets største byggherrer og eiendomsaktører med ca. 2.7 millioner kvadratmeter eiendom og mange spennende prosjekter i porteføljen. Oslobygg KF ligger under byråd for næring og eierskap.

Vår oppgave er å forvalte, drifte, vedlikeholde, utvikle og bygge Oslo kommunes offentlige bygg for alle livets faser. Det dreier seg om barnehager, skoler, omsorgsboliger, sykehjem, kulturbygg, idrettsanlegg, brannstasjoner og nasjonalanlegg i hovedstaden. De nærmeste årene skal vi investere for ca. 35 milliarder kroner.

Oslobygg har rundt 600 ansatte i et sterkt tverrfaglig kompetansemiljø. Dette gjør oss i stand til å være pådriver for endring og fornying i bransjen, og vi skal være i front på miljø og bærekraft, digitalisering og seriøst arbeidsliv.

Les mer om Oslobygg på www.oslo.kommune.no/etater-foretak-og-ombud/oslobygg/

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen