Har du erfaring og interesse for IT-arkitektur og ønsker en samfunnsviktig jobb? Norsk nukleær dekommisjonering søker IT-arkitekt!

Oppdragsgiver: Capus

Capus er et av landets ledende og mest økonomisk solide kompetansemiljøer innen rekruttering. Selskapet består av erfarne rådgivere, en av markedets største Research-avdelinger og et dedikert Bid & Marketing-team. Vi leverer kvalitetssikrede rekrutteringer av ledere og fagspesialister. Vår kundeportefølje representerer et tverrsnitt av norsk næringsliv og offentlige virksomheter.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Halden/Kjeller
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
14.02.2023
Gå til søknadsskjema
NNDs verdier – trygg, troverdig og ansvarlig

Norsk nukleær dekommisjonering (NND) har en viktig rolle i dekommisjonering av norsk nukleær virksomhet. Vi skal rydde opp etter norsk atomvirksomhet på en sikker og kostnadseffektiv måte. Til sektor administrasjon søker vi i den anledning en faglig dyktig kollega til vårt team som seniorrådgiver IT-arkitekt.

NND er en statlig etat etablert i 2018 og er underlagt Nærings- og fiskeridepartementet. NND står overfor en spennende fase og er en organisasjon i utvikling og vekst, med en fremtidig virksomhetsoverføring av Institutt for energiteknikk (IFE) sin nukleære organisasjon til NND.

Organisasjonen er i utvikling. Du vil få bli med på en reise sammen med dyktige og hyggelige kolleger hvor du får bruke din erfaring til å bidra med å styrke og utvikle avdelingens arbeid.

NND har svært liten teknisk gjeld og utvikler en spennende, moderne IT-teknisk plattform der alt er nytt. Det meste er ennå ikke gjort, så her får du virkelig en anledning til å sette ditt fotavtrykk på de tekniske plattformene og forme hvordan vi sammen skal arbeide med drift og forvaltning av NNDs plattformer. NND har høye krav til sikkerhet, og plattformen vår skal behandle og sikre verdier som er underlagt sikkerhetsloven.

Stillingen rapporterer til avdelingsleder IT. Avdelingen har ansvar for leveranse av alle IT-tjenester til NND og skal støtte NND sitt virksomhetsmål «NND skal benytte IT som et strategisk verktøy for å løse sitt samfunnsoppdrag gjennom leveranse av sikre, mobile, brukervennlige og kostnadseffektive IT-løsninger og organisering som støtter virksomhetens prosesser”. I avdelingen blir vi rundt 10 personer, dermed blir ditt bidrag vesentlig og viktig for at vi som avdeling kan levere på målet vårt.

Stillingens formål – viktigste arbeidsmål: IT-arkitekten skal bidra til at NNDs IT-løsninger er helhetlige, funksjonelle, følger god internasjonal praksis og er brukervennlige.

Ansvarsområder: IT-arkitekten har ansvaret for å forvalte målarkitektur for IT i NND. Stillingen krever tett samspill mellom NNDs drift og forvaltning av infrastruktur og med NNDs leverandører av applikasjoner.

IT-arkitekten vil arbeide sammen med IT-sikkerhetsarkitekt, IT-leder og øvrige IT-ansatte for å levere på avdelingens mål.

Arbeidsoppgaver:

 • Ansvar for oppsett, dokumentering og forvalting av dokumentasjon av IT-arkitektur
 • Lede arkitekturforum med hensikt å sikre at målarkitektur for IT ivaretas i NND
 • Ansvar for å forvalte målarkitektur for IT
 • Deltakelse i arbeid med kravspesifikasjoner og anskaffelser med fokus på krav til IT-arkitektur
 • Revisjoner og oppfølging av funksjonalitet og IT-arkitektur hos NNDs leverandører
 • Støtte til NNDs systemeiere med hensyn til ny- og videreutvikling av NNDs IT-løsninger

Kompetansekrav knyttet til stillingen: Formalkompetanse (utdanning/kurs/sertifisering):

 • Bachelor-/mastergrad eller tilsvarende innen relevant fagområde. Relevant erfaring kan kompensere for manglende utdanning

Ferdigheter/realkompetanse:

 • Dokumentert erfaring som IT-arkitekt
 • God kunnskap om rammeverk innen IT arkitektur som TOGAF, ITIL med flere
 • Ønskelig med kjennskap til ett eller flere rammeverk innen IT-sikkerhet, eksempelvis ISO2700x, CIS, NIST, NSM grunnprinsipper e.l.
 • Ønskelig med noe kjennskap til relevante lover og forskrifter, som f.eks. Sikkerhetsloven
 • Ønskelig med erfaring fra prosjektarbeid
 • Norsk som førstespråk, beherske engelsk muntlig og skriftlig

Personlige egenskaper:

 • Gode samarbeidsevner
 • Gode analytiske ferdigheter
 • Gode kommunikasjonsevner

Vi tilbyr: NND er en virksomhet i stadig utvikling med et godt arbeidsmiljø, hyggelige kolleger og et viktig samfunnsoppdrag. Det er gode utviklingsmuligheter og aktuelle problemstillinger.

 • En spennende virksomhet med et viktig samfunnsoppdrag og en pågående organisasjonsmessig utvikling
 • En utfordrende og engasjerende arbeidsplass for deg som vil være en strategisk samarbeidspartner for at virksomheten skal nå sine mål
 • Fleksibel arbeidstid og ordninger for trening
 • Lønnen ved NND følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans, nivå og lengde på utdanning og erfaring. Medlemskap i Statens pensjonskasse
 • Hovedarbeidssted er NNDs lokaler i Halden eller på Kjeller. Noe reisevirksomhet må påregnes

Vi benytter bakgrunnssjekk som en del av vår rekrutteringsprosess, og det er en forutsetning for stillingen at arbeidstaker har gjennomgått bakgrunnssjekk uten anmerkninger.

NND er underlagt sikkerhetsloven og kandidaten må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres.
NND praktiserer et inkluderende arbeidsliv og følger opp regjeringens inkluderingsdugnad. Vi ønsker kvalifiserte kandidater velkommen til å søke uavhengig av kjønn, alder, redusert funksjonsevne, ulik nasjonal eller etnisk bakgrunn, og kandidater som av ulike årsaker ikke kan dokumentere en sammenhengende yrkeskarriere.

Alle henvendelser behandles konfidensielt inntil søknadsfristens utløp. Deretter vil det bli satt opp offentlige søkerlister. Dersom en søker ønsker å reservere seg fra en offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Søkeren blir varslet dersom ønsket om reservasjon ikke blir tatt til følge.  

Noe for deg? Dersom du har spørsmål eller vil vite mer om stillingen kan du ta kontakt med Ole Jakob Ottestad +47 995 76 976 eller vår rekrutteringspartner Capus v/ Jonas Rambæk +47 932 42 133 eller Ellen Wilter +47 488 97 845.

Om arbeidsgiveren

Norsk nukleær dekommisjonering (NND) er en statlig etat etablert i 2018 og underlagt Nærings- og fiskeridepartementet.
NND har en av vår tids mest komplekse samfunnsoppgaver. I 2019 ble den siste norske atomreaktoren stengt, og vår oppgave er å avvikle de norske atomanleggene og håndtere alt menneskeskapt radioaktivt avfall på en sikker måte. I tillegg er NND en fagetat på det nukleære området som gir uavhengige råd til regjeringen.
Gjennom å utføre jobben i henhold til internasjonal «beste praksis» og ivareta høye krav til helse, miljø og sikkerhet, er vårt mål å fullføre oppgavene på en måte som sikrer tillit i samfunnet og befolkningen.
Oppgavene er komplekse, og deler av jobben kan forventes å bli utfordrende. Virksomheten har derfor betydelig offentlig interesse og behovet for relasjonsbygging og bred medvirkning med myndigheter og andre aktører er stort.
Det er Institutt for Energiteknikk (IFE) som i dag er konsesjonsinnehaver og eier av de norske atomanleggene, men med tiden skal NND overta eierskap for atomanleggene. IFE og NND jobber allerede i dag tett sammen om å håndtere oppryddingen etter atomvirksomheten. IFE er et uavhengig forskningsinstitutt lokalisert på Kjeller og i Halden.

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen