Stillingen er satt passiv

Se andre aktuelle stillinger eller gå til forsiden.

Vil du ha ansvar for etablering av NSMs prinsipper for IKT sikkerhet i Sykehuspartner?

Oppdragsgiver: Sykehuspartner HF

Sykehuspartner – en partner for helsetjenester i utvikling Sykehuspartner HF leverer tjenester innen IKT, prosjekt, logistikk og HR til alle sykehusene i Helse Sør-Øst og eies av det regionale helseforetaket Helse Sør-Øst. Sykehuspartner forvalter og drifter et av Nord-Europas største og mest avanserte IKT-miljøer med over 80.000 brukere og ulike sentrale og lokale IKT-løsninger som understøtter et mangfold av arbeidsprosesser i pasientbehandlingen. Helseteknologi er i rivende utvikling og er meget sentralt for en bærekraftig spesialisthelsetjeneste. Sykehuspartner har ca 1600 medarbeidere ansatte på følgende lokasjoner: Oslo/Skøyen, Drammen, Grimstad, Porsgrunn, Fredrikstad, Gjøvik, Hamar, Lillehammer og Tynset. Sykehuspartner er miljøsertifisert. Sykehuspartner er opptatt av mangfold, vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av for eksempel alder, kjønn, funksjonshemming, hull i CV , nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Grimstad, Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
15.02.2023
Gå til søknadsskjema
Bli kjent med Sykehuspartner

Avdeling Sikkerhet i Sykehuspartner HF er i vekst og vi søker nye erfarne sikkerhetsrådgivere til våre kontor i Grimstad og på Skøyen. Vi søker etter deg med en faglig sterk og erfaren bakgrunn som sikkerhetsrådgiver.

Sykehuspartner HF er spesialisthelsetjenestens største databehandler, vi leverer IKT-, HR- og prosjekttjenester til sykehus fra Flekkefjord i sør-vest til Tynset i nord-øst. Hver dag er rundt 80 000 ansatte og nærmere 3 millioner innbyggere avhengig av IKT-tjenestene som vi leverer. Sykehuspartner HFs visjon er å være en partner for helsetjenester i utvikling, og den økende digitaliseringen i helsesektoren byr både på store muligheter, men også på utfordringer.

Vi søker deg som ønsker å ta et overordnet ansvar for etableringen og rapportering av NSMs grunnprinsipper for IKT Sikkerhet i Sykehuspartner. Du vil få ansvaret for oppfølging av det systematiske informasjonssikkerhetsarbeidet i tråd med ISO 27001. Vårt langsiktige mål er ISO 27001-sertifisering.

Som en del av teamet vil du være med på å gjøre fremtidens helsetjenester trygge.

Arbeidssted er Grimstad eller Skøyen

Arbeidsoppgaver

Stillingen som lyses ut har stillingskode som seniorrådgiver med minimum 3 års erfaring innen
informasjonssikkerhet. Arbeidsoppgavene vil være:

 • Ferdigstille etableringen av NSMs grunnprinsipper for IKT-sikkerhet i Sykehuspartner HF
 • Evaluere, følge opp og forbedre rapportering og etterleve
 • Ha det daglige, utførende ansvaret for at det systematiske informasjonssikkerhetsarbeidet følges opp og rapporteres på i organisasjonen.
 • Evaluere, følge opp og forbedre rapportering av etterlevelse mot beste praksis, herunder ISO 27001
 • Gjennomføre modenhetsevalueringer av informasjonssikkerhetsstyring og ledelsessystemet for informasjonssikkerhet, samt å identifisere, følge opp og besørge implementering av forbedringstiltak.
 • Ansvar for å bistå Sykehuspartners linje med å identifisere relevante måleparametere og baselines for hvert grunnprinsipp, samt å følge opp rapportering og utviklingen innenfor grunnprinsippet sammen med linjen
 • Sammenstille og analysere mottatte rapporter fra linjen, vurdere etterlevelse, komme med forslag til forbedringsområder og utarbeide en ledelsesrapport hvert tertial
 • Samarbeide med Rapporteringssenteret for å utarbeide og forbedre et KPI-dashboard for hver av grunnprinsippene, herunder å aggregere resultatene til en overordnet sikkerhetstilstandsvurdering


Du vil jobbe i Sikkerhetsavdelingen med over 20 medarbeidere fordelt mellom Grimstad og Skøyen.

 

Kvalifikasjoner

 • Høyere relevant utdanning på masternivå er foretrukket, men lang og relevant erfaring kan erstatte dette kravet
 • Erfaring fra informasjonssikkerhetsarbeid, gjerne i eller knyttet til spesialisthelsetjenesten
 • Det er ønskelig at du har gode samhandlingsevner og bygger gode relasjoner med både interne og eksterne personer
 • Relevante sertifiseringer (som CISM, CISSP, ISO 27001 Lead Implementer e.l.) innen informasjonssikkerhet er et pluss
 • Må kunne sikkerhetsklareres


For noen systemtilganger i Sykehuspartner vil det som følge av lovpålegg være krav om fremvisning av pass eller nasjonalt/Europeisk ID-kort

Personlige egenskaper

Vi søker etter medarbeider som

 • Er selvstendig og faglig trygg, og som kan kommunisere godt med medarbeidere fra alle lag i virksomheten
 • Har høy gjennomføringsevne
 • Trives i et godt, raust og inkluderende miljø med dyktige kollegaer
 • Evner å samarbeide med andre kollegaer, også utenfor informasjonssikkerhetsaksen
 • Er diplomatisk anlagt, men også bestemt ved behov for å skjære igjennom.
 • Motiverer i motgang, er strukturert og ryddig


Forventninger er at du må kunne levere selvstendig og uavhengig. Du setter deg raskt inn i komplekse problemstillinger, og evner å balansere ulike behov og interesser. Du kan lede møter, og være tydelig når det er behov for det – men du er gjerne også den som gir rom for nye synspunkter og innspill. Kandidaten bør i intervju kunne beskrive hvordan de visuelt ser for seg et ferdig implementert ISMS.

Vi tilbyr

Sykehuspartner HF tilbyr et sterkt og inkluderende fagmiljø med stor faglig bredde og kompetanse, og vi jobber med noen av landets mest spennende og komplekse oppgaver innenfor informasjonssikkerhet. Våre ansvarsområder dekker bl.a. sikkerhetsrådgivning, internkontroll, revisjon, tilgangsstyring, brukeropplæring/awareness, sikkerhets- og risikostyring, og utarbeidelse og forvaltning av ledelsessystemet for informasjonssikkerhet.

Informasjonssikkerhet er en kjernekompetanse i Sykehuspartner HF, og vi rapporterer til virksomhetens daglige leder. I tillegg til avd. Sikkerhet har også Sykehuspartner HF et eget CERT (Computer Emergency Response Team) som består av ca 20 medarbeidere.

Vi tilbyr konkurransedyktige lønnsbetingelser og gode velferds- og pensjonsordninger.

Fleksibel arbeidstidsordning og mulighet for bruk av delvis hjemmekontor etter avtale.

Stillingen utlyses både i Grimstad og i Oslo.

Vi vil vurdere kandidater fortløpende, oppstart vil være etter avtale.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren ber om å ikke bli oppført på den offentlige søkerlista. Dersom anmodningen ikke tas til følge, vil søker bli informert, jf. offentlighetslovens §25.


Spørsmål om stillingen

Kontaktperson
Knut Steinar Watne
Stillingstittel
Seksjonsleder
Telefon
951 66 797
Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen